Află din rândurile următoare cum prepară chef Ștefan Popescu sosul pesto.
Chef Ștefan Popescu este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online trucuri și sfaturi utile în bucătărie. De data aceasta, cunoscutul bucătar a venit în fața urmăritorilor săi cu o rețetă autentică de sos pesto. Sosul pesto este unul dintre cele mai apreciate sosuri italienești, a cărui ingredient de bază este busuiocul și care conferă un plus de savoare oricărei mâncări.
Rețeta de sos pesto a lui chef Ștefan Popescu
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- ulei de măsline;
- busuioc;
- 2 căței de usturoiu;
- semințe de pin;
- sare și piper.
Mod de preparare:
Chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, modul de preparare al sosului pesto.
Procesul este unul extrem de simplu.„ Astăzi fac sos pesto tradițional italian într-un mojar. Nu cu blenderul, nu folosind cuțitul, nu cu nimic. Doar ulei de măsline, busuioc, usturoi și semințe de pin. Sare și piper, atât. 2 căței de usturoiu, îi zdrobim. Semințe de pin, busuioc. Simplu, proaspăt, fresh. Uleiul de măsline, sare, piper. Mai pun un pic de ulei de măsline. Ulei de măsline extravirgin, nu orice fel de ulei de măsline .”, a explicat chef Ștefan Popescu pe TikTok.
La ce poți folosi sosul pesto?
Cunoscutul bucătar a ținut să precizeze că sosul pesto poate fi întrebuințat atât la prepararea pastelor, cât și în procesul de marinare al cărnii sau a peștelui, dar și în cazul legumelor trase la tigaie, pentru a oferi un plus de prospețime și de aromă.
„ Sosul pesto nu-l folosești doar la paste.
@chefstefanpopescu Dacă vrei ca preparatele tale să aibă un gust fresh, încearcă această rețetă de sos pesto autentic italian 🇮🇹 Nu este perfect doar pentru paste, ci îl poți folosi și la marinarea cărnii și a legumelor 👨🏻🍳 #pesto #retete #sosuri #italy #chef ♬ sunet original- Chef Stefan Popescu