Cum prepară chef Ștefan Popescu sosul pesto? Rețeta de sos pesto autentic italian! „Simplu, proaspăt, fresh.”

Cum prepară chef Ștefan Popescu sosul pesto? Rețeta de sos pesto autentic italian! „Simplu, proaspăt, fresh.”
Cum prepară chef Ștefan Popescu sosul pesto? Rețeta de sos pesto autentic italian! „Simplu, proaspăt, fresh.”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Ștefan Popescu sosul pesto.

Chef Ștefan Popescu este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online trucuri și sfaturi utile în bucătărie. De data aceasta, cunoscutul bucătar a venit în fața urmăritorilor săi cu o rețetă autentică de sos pesto. Sosul pesto este unul dintre cele mai apreciate sosuri italienești, a cărui ingredient de bază este busuiocul și care conferă un plus de savoare oricărei mâncări.

Rețeta de sos pesto a lui chef Ștefan Popescu

Citește și: „Poate fi ținut la frigider până la 10 zile și 1-2 luni la congelator!” Rețeta de sos pesto cu spanac, urzici și migdale a lui chef Joseph Hadad!

Citește și: De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente:

  • ulei de măsline;
  • busuioc;
  • 2 căței de usturoiu;
  • semințe de pin;
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, modul de preparare al sosului pesto.

Procesul este unul extrem de simplu.

Astăzi fac sos pesto tradițional italian într-un mojar. Nu cu blenderul, nu folosind cuțitul, nu cu nimic. Doar ulei de măsline, busuioc, usturoi și semințe de pin. Sare și piper, atât. 2 căței de usturoiu, îi zdrobim. Semințe de pin, busuioc. Simplu, proaspăt, fresh. Uleiul de măsline, sare, piper. Mai pun un pic de ulei de măsline. Ulei de măsline extravirgin, nu orice fel de ulei de măsline .”, a explicat chef Ștefan Popescu pe TikTok.

La ce poți folosi sosul pesto?

Cunoscutul bucătar a ținut să precizeze că sosul pesto poate fi întrebuințat atât la prepararea pastelor, cât și în procesul de marinare al cărnii sau a peștelui, dar și în cazul legumelor trase la tigaie, pentru a oferi un plus de prospețime și de aromă.

Sosul pesto nu-l folosești doar la paste.

Poți să îl folosești la marinarea cărnii sau a peștelui sau chiar și a legumelor. La final, după ce le-ai rumenit în tigaie, pui un pic de sos pesto. Fresh, prospețime, aromă .”, a mai spus chef Ștefan Popescu pe TikTok.

@chefstefanpopescu Dacă vrei ca preparatele tale să aibă un gust fresh, încearcă această rețetă de sos pesto autentic italian 🇮🇹 Nu este perfect doar pentru paste, ci îl poți folosi și la marinarea cărnii și a legumelor 👨🏻‍🍳 #pesto #retete #sosuri #italy #chef ♬ sunet original- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Rețeta de tort baclava cu frișcă, pregătită de Jamila: „Tortul baclava combină gustul baclavalei cu frișca naturală proaspăt bătută, iar rezultatul este minunat.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies