Paste penne cu pesto servite cu somon. Aspectul atractiv și combinația de arome pot impresiona oaspeții!

retete de gustare

Paste penne cu pesto servite cu somon

Paste penne cu pesto servite cu somon, o rețetă ideală pentru o cină romantică. Acest preparat sofisticat și ușor de preparat este perfect pentru a impresiona partenerul.

Pastele penne cu sos pesto, servite alături de somon prăjit, reprezintă un fel de mâncare ce aduce împreună aromele proaspete ale bucătăriei italiene cu gustul bogat al somonului prăjit. Pastele al dente sunt îmbibate într-un sos pesto aromat, care adaugă o notă de prospețime și un gust bogat de nuci și brânză.

Somonul prăjit este condimentat simplu, dar eficient, pentru a scoate în evidență savoarea sa naturală, care capătă o crustă crocantă și un interior suculent, completând perfect aroma sosului pesto.

Citește și: Pizza fără gluten, făcută din aluat de cartofi! Rețeta explicată în detaliu de chef Joseph Hadad: „Presați cartofii cu mâinile și puneți-i pe rând în mijlocul formei.”

paste cu somon
Paste penne cu pesto servite cu somon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cozonac umplut cu cacao și rahat. Un desert apreciat și savurat de toată lumea!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru paste
- 400 g de paste penne
- Apă pentru fierbere
- Sare

Paste penne cu pesto servite cu somon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente pentru sosul pesto
- 100 g de frunze proaspete de busuioc
- 50 g de parmezan ras
- 50 g de semințe de pin sau nuci caju
- 2 căței de usturoi
- 150 ml

de ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper după gust
- Sucul de la o jumătate de lămâie (opțional)

Ingrediente pentru somon
- 4 fileuri de somon

- Sare și piper
- 1 linguriță de usturoi pudră
- 1 linguriță de boia dulce
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de unt
- Sucul de la o lămâie

retete pentru cina
Paste penne cu pesto servite cu somon[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare sos pesto

  1. Spălați și uscați bine frunzele de busuioc. Dacă semințele de pin nu sunt prăjite, prăjiți-le ușor într-o tigaie fără ulei, până devin aurii.
  2. Într-un blender sau robot de bucătărie, adăugați frunzele de busuioc, parmezanul ras, semințele de pin prăjite, usturoiul și o parte din uleiul de măsline.
    Pulsează de câteva ori pentru a mărunți ingredientele, apoi începeți să adăugați treptat restul de ulei de măsline, mixând până obțineți o pastă omogenă.
  3. Adăugați sare, piper și, opțional, sucul de lămâie, după gust. Transferați pesto-ul într-un bol și acoperiți-l cu folie de plastic până este gata de utilizare.

Mod de preparare paste

Citește și: Roberta și Sebastian, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Fiecare primește ceea ce merită” Unde se află acum cei doi, alături de fetița lui Sebastian- kanald.ro

Citește și: Ea este Virginia, doctorița de la ATI care a fost aproape strivită de o șoferiță! Coincidență stranie, accidentul s-a produs după ce și-a înmormântat socrul - stirilekanald.ro

  1. Umpleți o oală mare cu apă și adăugați o linguriță de sare. Aduceți apa la fierbere, apoi adăugați pastele penne. Fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente.
  2. Scurgeți pastele într-o strecurătoare, păstrând o cană de apă de la fierberea pastelor pentru a ajusta sosul, dacă este necesar.
  3. Transferați pastele scurse într-un bol mare și adăugați sosul pesto. Amestecați bine, adăugând puțin din apa de la fierberea pastelor dacă sosul este prea gros.

Mod de preparare somon

  1. Presărați fileurile de somon cu sare, piper, usturoi pudră și boia dulce pe ambele părți.
  2. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu-mare. Adăugați fileurile de somon în tigaie, cu partea pielii în jos (dacă are piele) și gătiți timp de 4-5 minute, până devine crocantă. Întoarceți fileurile și gătiți încă 3-4 minute, până când somonul este gătit uniform și opac în centru. Adăugați untul și sucul de lămâie în tigaie și continuați să gătiți timp de încă 1 minut, lingând untul topit peste somon cu o lingură.
  3. Transferați fileurile de somon pe o farfurie și lăsați-le să se odihnească timp de câteva minute.

Servire

  1. Puneți paste penne cu sos pesto pe farfurii individuale. Plasați un file de somon prăjit lângă paste. Servește imediat, bucurându-vă de combinația de paste aromate cu pesto și somon prăjit, condimentat perfect. Poftă bună!

paste penne cu pesto
Paste penne cu pesto servite cu somon[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Cozonac umplut cu cacao și rahat. Un desert apreciat și savurat de toată lumea!, pentru un desert tradițional românesc, pufos și aromat, perfect pentru sărbători si nu numai. Aluatul moale, îmbogățit cu umplutură de cacao intensă și bucățele de rahat colorat, care la fiecare felie dezvăluie un interior marmorat, plin de arome care te cuceresc de la prima mușcătură.

retete de paste
Paste penne cu pesto servite cu somon[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cozonac umplut cu cacao și rahat. Un desert apreciat și savurat de toată lumea!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit

Povestea dramatică prin care a trecut Angela Rusu: "Trebuie să am mare grijă". Aspectele sensibile ale vieții sale

Mădălin Ionescu vrea să se mute la țară. Cum arată locația și ce a spus soția lui, Cristina Șișcanu, la aflarea veștii. „Adevărul e că aerul e deosebit.”

Robi dă cărțile pe față și mărturisește de ce a sunat-o pe Teodora! Concurenta de la „Casa iubirii” dezvăluie cine a filmat întreg momentul

"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...


Cookies