Află din rândurile următoare cum poți să adaugi un plus de savoare mâncărurilor tale prin intermediul unor dressinguri.
Dressingurile pot transforma complet gustul mâncărurilor tale preferate, adăugând arome și texturi noi. Astfel, o mâncare banală se poate transforma rapid într-o adevărată capodoperă culinară, prin intermediul unor dressinguri atent pregătite. Descoperă din rândurile următoare câteva idei sănătoase pentru dressinguri, testează-le și alege-ți preferatul.
Pentru a prepara aceste deressinguri, ai nevoie doar de ingredientele potrivite și de un blender cu ajutorul căruia să le mixezi, până când capătă o textură uniformă.
Citește și: Secretele unui baiț rafinat pentru carnea de miel la grătar. Obține o aromă și o textură perfectă!
Citește și: Cum să faci sare din ierburi. Păstrează ierburile preferate proaspete cât mai mult timp!
Sos de spanac
Ingrediente:
- 15 g de spanac;
- ½ cană smântână.
Mod de preparare:
Spălați bine spanacul, iar apoi adăugați-l în blender alături de smântână și mixați bine.
Sos de pătrunjel
Ingrediente:
- 15 g de pătrunjel;
- 1 lingură de oțet;
- 1 lingură de ulei;
- 1 linguriță de piper.
Mod de preparare:
Adăugați toate ingredientele în blender și mixați bine, până când obțineți o compoziție omogenă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sos pesto de mazăre
Ingrediente:
- ½ cană de mazăre;
- ½ cană de apă;
- ¼ cană de nuci;
- 1 linguriță de pătrunjel uscat.
Mod de preparare:
Prima dată, spargeți nucile și păstrați miezul, pe care îl puneți într-un blender alături de apă, pătrunjel uscat și mazăre. Amestecați toate ingredientele.
Sos de morcovi cu ghimbir
Ingrediente:
- 1 morcov;
- ½ linguriță de ghimbir;
- ½ linguriță de sirop de arțar;
- ½ cană de apă.
Mod de preparare:
Spălați și curățați morcovul, iar apoi tăiați-l în bucățele. Adăugați-le în blender, alături de ghimbir, sirop de arțar și apă. Mixați, până când obțineți o compoziție omogenă.
Sos de merișoare
Ingrediente:
- ½ cană de merișoare congelate;
- 1 lingură de sirop de arțar;
- ½ cană de apă.
Mod de preparare:
Adăugați toate ingredientele în blender și mixați bine, până când obțineți o compoziție omogenă.
Sos de mere
Ingrediente:
- 1 măr
- ½ cană de apă;
- 1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
Prima dată, decojiți și eliminați cotorul mărului, iar apoi tăiați-l în bucăți mari și puneți-le în blender, alături de apă și scorțișoară.
Mixați până când obțineți o compoziție omogenă.Dressing cu avocado și lime
Ingrediente:
- 1 avocado copt;
- 2 linguri de suc de lime;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 1 cățel de usturoi tocat;
- 1/4 cană de coriandru proaspăt tocat;
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Într-un blender, combină avocado, sucul de lime, uleiul de măsline și usturoiul. Amestecă până devine cremos. Adaugă coriandrul tocat, sarea și piperul, și amestecă din nou.
Dressing caesar
Acest dressing este perfect pentru salata caesar.
Ingrediente:
- 1 gălbenuș de ou;
- 2 căței de usturoi tocați;
- 2 fileuri de anșoa tocate;
- 1 linguriță de muștar Dijon;
- 1/4 cană de ulei de măsline;
- 1 lingură de suc de lămâie;
- 2 linguri de parmezan ras;
- are și piper după gust.
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecă gălbenușul de ou, usturoiul, anșoa și muștarul Dijon. Adaugă treptat uleiul de măsline, amestecând continuu până se emulsionează. Adaugă sucul de lămâie și parmezanul ras și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper.
Dressing cu iaurt și mărar
Ingrediente:
- 1 cană de iaurt grecesc;
- 2 linguri de mărar proaspăt tocat;
- 1 lingură de suc de lămâie;
- 1 cățel de usturoi tocat;
- sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Într-un bol, combină iaurtul grecesc, mărarul, sucul de lămâie și usturoiul. Amestecă bine și condimentează cu sare și piper după gust.
Dressing clasic pentru salate verzi
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de măsline extra virgin;
- 1 lingură de oțet din vin roșu;
- 1 linguriță de muștar Dijon;
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt;
- sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Într-un bol mic, combină oțetul de vin roșu și muștarul Dijon. Adaugă treptat uleiul de măsline, amestecând continuu până se emulsionează. Adaugă usturoiul, sarea și piperul, și amestecă bine.