Află din rândurile următoare cum prepară blondina rețeta sa de lasagna de dovlecel.
Vara avem nevoie de mâncăruri ușoare, care se gătesc rapid și nu necesită prea mult efort. De aceea, lasagna obișnuită poate fi rapid înlocuită cu o lasgna din dovlecel. În cadrul rubricii „Să crești mare!”, difuzată la Știrile Kanal D, Alina Laufer ne-a împărtășit rețeta sa de lasagna de dovlecel.
„ O lasagna mai simplă, mai light, potrivită pentru zilele acestea fierbinți și în care să nu petrecem prea mult timp în bucătărie .”, a spus Alina Laufer pe YouTube.
Rețeta Alinei Laufer de lasagna de dovlecel
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
Conform informațiilor oferite de către Alina Laufer, pentru a găti această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- dovlecei
- cașcaval
- parmezan
- șuncă
„ Eu am ales să folosesc dovlecei zucchini pentru că au o textură mai tare .”, a precizat Alina Laufer.
Mod de preparare:
Alina Laufer a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ În primul rând, avem nevoie de acești zucchini, pe care eu i-am tăiat pe o răzătoare mandolină.
O să punem puțin ulei și îi prăjim. Uite așa dovleceii noștri sunt gata. Deja miros senzațional. O să luăm dovlecei, pe care îi vom folosi în loc de foi de lasagna. După stratul de dovlecei, o să punem parmezan. Nu foarte mult pentru că are un gust destul de pregnant. Punem și șuncă. După șuncă urmează cașcavalul și continuăm în felul acesta până când umplem toată tava. O să băgăm acum în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, până când cașcavalul se topește și se rumenește frumos.