Deși poate părea din basme, poți avea și tu părul lui Rapunzel, dacă ai și grijă de el. Însă știai de aceste trucuri?
Află din rândurile următoare cum îți poți opri părul din a se rupe atât de mult, dar și care sunt trucurile de pus în aplicare, atunci când vrei să promovezi creșterea naturală a acestuia.
1. Tunde-ți părul în mod regulat
Multe femei evită să-și tundă părul pentru că sunt convinse că asta le încetinește creșterea sau le anulează „toate progresele”.
2. Alege un șampon delicat cu ulei de ricin
Dacă vrei să-ți ajuți părul să crească mai repede și mai sănătos, optează pentru un șampon foarte blând, ideal din ingrediente naturale, fără parabeni, ftalați, sulfați sau silicon.
Citește și: Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii. Trucuri care te ajută să faci alegerea ideală
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii
3. Nu șampona prea des
Dacă îți speli părul prea des, riști să pierzi uleiurile naturale, ceea ce poate duce la un păr fragil și predispus la rupere. Dacă vrei să-ți crească părul mai repede, e bine să ții cont de acest aspect, deoarece spălarea frecventă nu doar că usucă părul, dar poate încetini și procesul de creștere.
Spală-ți părul doar atunci când simți că este gras sau murdar, ideal la un interval de cel puțin două zile.4. Fă o condiționare profundă în doi pași o dată pe săptămână
De fiecare dată când îți speli părul, nu uita să aplici un balsam – este o regulă de bază pe care nu ar trebui să o sari niciodată! Dar dacă vrei să-ți stimulezi creșterea părului, pe lângă balsamul obișnuit, folosește și un balsam profund sau o mască.
- Aplicarea unui ulei profund hrănitor
- Folosirea unei măști de condiționare profundă
5. Evită să înfășori prosopul în jurul părului ud
Clasicul obicei de a-ți înfășura părul într-un turban de prosop după spălare poate duce la rupere, uscăciune și poate încetini creșterea. Dacă vrei să faci tot posibilul pentru a-ți stimula creșterea părului, ar fi mai bine să-l lași să se usuce natural, fără să-l înfășori în prosop. În schimb, poți tampona ușor părul pentru a absorbi excesul de umiditate.
6. Folosește o perie netedă
Nu e nevoie să-ți perii părul tot timpul. Fă-o doar atunci când simți că e necesar. Cel mai bine e să alegi o perie foarte blândă, din fibre naturale, ca să eviți ruperea firelor de păr. Perii naturali sunt și grozavi pentru a-ți masa delicat scalpul și pentru a stimula foliculii de păr de fiecare dată când te perii.
7. Folosește fețe de pernă moi
Dacă vrei un păr de zeiță, ar fi bine să faci o schimbare și la pernele tale. Optează pentru bumbac moale sau, și mai bine, fețe de pernă din mătase, care ajută la prevenirea încurcăturilor, ruperii și deteriorării părului. Un alt sfat important: lasă-ți părul liber când dormi! Dacă îl ții mereu prins într-o coadă de cal sau coc, vei slăbi rădăcinile și vei favoriza căderea părului.