Tiramisu clasic. Un desert ideal pentru a încheia o cină, fiind suficient de ușor pentru a nu încărca după o masă copioasă!

retete de gustare

Tiramisu clasic

Tiramisu clasic, o rețetă ideală pentru o cină romantică. Textura sa catifelată și aromele sale bogate fac din el o alegere excelentă pentru o seară specială.

Tiramisu clasic este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite deserturi italiene, celebrat pentru combinația sa perfectă între aromele bogate de cafea, textura catifelată a cremei de mascarpone și dulceața. Este o variantă elegantă și impresionantă a acestui desert clasic, ideală pentru a servi mai multe persoane în același timp, combinând eleganța și complexitatea într-un mod accesibil și delicios.

Ideal pentru a sărbători ocazii speciale și pentru a adăuga un strop de rafinament oricărei mese.

Citește și: Trucul Gabrielei Cristea pentru a alege cele mai bune vinete pentru copt: „Dacă au ca o dungă sau ca un oval pe fund, cu siguranță acelea sunt pline de sâmburi. ”

tiramisu clasic
Tiramisu clasic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna: „Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru s traturile de pișcoturi
- 500 g de pișcoturi
- 400 ml de cafea tare, răcită
- 100 ml de lichior de cafea sau Marsala, opțional

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente pentru c rema de mascarpone
- 500 g de mascarpone
- 6 ouă, separate
- 200 g de zahăr granulat
- 300 ml de frișcă lichidă
- 2 linguri de extract de vanilie

Ingrediente pentru decor
- 2-3 linguri de cacao pudră

tiramisu
Tiramisu clasic[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare c rema de mascarpone

  1. Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri mari și curate.
  2. În bolul cu gălbenușuri, adăugați zahărul granulat și bateți-le cu un mixer la viteză medie până când amestecul devine palid și cremos. Gălbenușurile trebuie să își dubleze volumul și să devină o cremă groasă. Adăugați mascarpone în amestecul de gălbenușuri și bateți la viteză mică până când se omogenizează complet și nu rămân cocoloașe.
  3. Într-un alt bol, bateți frișca lichidă până formează vârfuri ferme. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, pentru a nu se separa. Cu o spatulă, încorporați ușor frișca bătută în crema de mascarpone, amestecând cu mișcări de sus în jos pentru a menține textura aerată.
  4. În bolul cu albușuri, adăugați un praf de sare și bateți-le până formează vârfuri moi.
    Continuați să bateți și adăugați treptat zahărul pudră, până când albușurile devin lucioase și formează vârfuri ferme. Cu aceeași spatulă, încorporați albușurile bătute în amestecul de mascarpone, având grijă să păstrați textura aerată a cremei.

Mod de preparare pișcoturi

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

  1. Pregătiți cafeaua și lăsați-o să se răcească complet. Dacă doriți, adăugați lichior de cafea sau Marsala pentru un gust mai intens.
  2. Treceți rapid fiecare pișcot prin cafea, având grijă să nu le înmuiați prea mult, pentru a evita să devină prea moi. Pișcoturile trebuie să fie umede, dar să își păstreze forma.

Asamblarea și servirea

  1. Într-o tavă adâncă, așezați un strat uniform de pișcoturi înmuiate în cafea, acoperind toată suprafața tăvii. Întindeți un strat generos de cremă de mascarpone peste pișcoturi, asigurându-vă că acoperiți toate colțurile și marginile.
  2. Așezați al doilea strat de pișcoturi înmuiate peste crema de mascarpone, la fel ca primul strat. Adăugați al doilea strat de cremă de mascarpone, distribuind-o uniform peste pișcoturi.
  3. Aranjați ultimul strat de pișcoturi înmuiate în cafea, presând ușor pentru a le fixa în cremă. Întindeți ultimul strat de cremă de mascarpone peste pișcoturi, netezind suprafața cu spatula.
  4. Dacă doriți un aspect decorativ, transferați o parte din cremă într-un poș de patiserie cu vârf stelat și creați vârfuri de cremă pe suprafața desertului. Presărați generos cacao pudră peste întreaga suprafață a desertului, acoperind atât crema cât și vârfurile.
  5. Acoperiți tava cu folie alimentară și dați desertul la frigider pentru cel puțin 4 ore, ideal peste noapte. Acest timp permite aromelor să se îmbine și pișcoturilor să absoarbă bine crema și cafeaua. Când sunteți gata să serviți, tăiați desertul în porții individuale și serviți-l rece.

retete pentru desert
Tiramisu clasic[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Piept de pui servit cu orez și sparanghel. Un răsfăț culinar servit într-o atmosferă confortabilă!, pentru un preparat ușor și sănătos, în care pieptul de pui fraged și suculent este acompaniat de orez aromat și sparanghel proaspăt, ușor crocant. Este o masă echilibrată, plină de proteine și nutrienți, ideală pentru o cină rapidă.

retete de prajituri de casa
Tiramisu clasic[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna! „Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem!”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies