Gabriela Cristea a dezvăluit cum pune vinetele pe iarnă, la borcan.
Gabriela Cristea, îndrăgita prezentatoare TV, mereu activă pe rețelele de socializare, împarte diferite trucuri în bucătărie, iar de această dată a povestit cum pune vinetele la borcan pentru iarnă. Începe prin a le coace și le lasă de pe o zi pe alta la scurs, iar aceasta are grijă la capace ca ele să fie de fiecare dată noi. Adaugă și sare peste ele și nu le umple până la refuz, deoarece trebuie să aibă loc să fiarbă.
“Mi-am adus din beci cinci borcane pentru că vreau să le umplu cu vinete. O să vă arăt cum fac eu pentru că mie nu-mi plac vinetele băgate la congelator. Mi se pare că se schimbă gustul și că sunt buretoase. Am găsit metoda asta de a le pune la borcan. De altfel, reciclez toate borcanele și doar cumpăr capace de pe un an pe altul.
Cum fierbe Gabriela Cristea borcanele cu vinetele pentru iarnă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Gabriela Cristea a explicat și metodele prin care pot fi borcanele fierte la bain-marie, la cuptor sau direct în oală pe foc și a povestit cum face acest lucru.
„Am pus patru borcane mari și obișnuiesc să le pun așa pentru că este exact o porție, cât să mănânce toată familia. Strângem foarte bine capacele și o să vă arăt că am două variante de a le pune la bain-marie, la cuptor sau să le pun pe foc direct, dar în ambele situații le montez la fel. Iau o oală mai extinsă și nu foarte înaltă și le pun într-un prosop, peste care pun borcanele. Încerc să nu se lovească borcanele pentru că asta este toată treaba. Ele vor fierbe și dacă se vor lovi unele de celelalte, ele atunci e posibil să se crape. Pun apă până aproape de sus și le punem la fiert la foc foarte foarte mic sau le putem pune la cuptor, la 120-130 de grade. Trebuie să fiarbă la foc foarte mic. Le fierb pentru aproximativ două-trei ore. După, le întoarcem, le punem la căldură împăturite să se răcească și suntem gata. Eu am ales ca de data asta să le fierb pe aragaz, le las las să dea în clocot, după care le dau foc mediu spre mic. Cam așa arată, iar acum mă duc să le pun în pături, pentru a se răci încet. Nu fac cantități foarte mari, iau cam 10 kg, iar din 10 kg îmi ies șase borcane mari, depinde și de vinete.”, a mai spus Gabriela Cristea.