Somon cu crustă de brânză și migdale, servit cu piure de cartofi și mazăre. Un preparat deosebit, fără a ieși din casă!

retete pentru cina

Somon cu crustă de brânză și migdale, servit cu piure de cartofi și mazăre

Somon cu piure de cartofi și mazăre, o rețetă ideală pentru o cină de aniversare. Este suficient de sofisticat pentru a impresiona invitații!

Somonul cu crustă de brânză și migdale, servit cu piure de cartofi și mazăre este un preparat sofisticat și plin de savoare care combină ingrediente simple într-un fel de mâncare rafinat. Este versatil și potrivit pentru o gamă variată de ocazii, de la mese festive și evenimente speciale, la întâlniri relaxante cu familia și prietenii.

Cu o prezentare frumoasă și un gust delicios, acest preparat va aduce cu siguranță un zâmbet pe fețele tuturor celor care îl gustă.

Citește și: Gabriela Cristea a stârnit controverse cu rețeta sa de zacuscă: „Atunci, prefer să fac cu ceapa fiartă în interiorul zacuștei. Gustul nu e cu mult diferit.”

somon cu rusta de branza si migdale si piure de cartofi si mazare
Somon cu crustă de brânză și migdale, servit cu piure de cartofi și mazăre[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretul doamnei Coco de pe TikTok, pentru un piure pufos și delicios: „Îl face pufos și îi dă și un gust extraordinar.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru file de somon
- 4 fileuri de somon
- Sare și piper, după gust
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de suc de lămâie

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente pentru c rusta de brânză și migdale
- 100 g de brânză parmezan rasă
- 50 g de migdale feliate
- 50 g de pesmet
- 1 cățel de usturoi, tocat fin
- 1 lingură de ierburi aromatice, tocate
- 2 linguri de unt topit
- 1 linguriță de coajă de lămâie rasă

Ingrediente pentru p iureul de cartofi și mazăre verde
- 500 g de cartofi
- 200 g de mazăre verde, proaspătă sau congelată
- 50

g de unt
- 100 ml de lapte cald
- Sare și piper, după gust
- 1 lingură de smântână, opțional

somon cu piure
Somon cu crustă de brânză și migdale, servit cu piure de cartofi și mazăre[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare f ile de somon

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Spală fileurile de somon sub un jet de apă rece și usucă-le cu prosoape de hârtie.
    Asezonează-le pe ambele părți cu sare, piper și suc de lămâie. Unge o tavă de copt cu puțin ulei de măsline sau așază o hârtie de copt. Așază fileurile de somon în tavă, cu pielea în jos.
  2. Într-un bol, amestecă parmezanul ras, migdalele feliate, pesmetul, usturoiul tocat, ierburi aromatice și coaja de lămâie. Toarnă untul topit peste amestecul de brânză și migdale și amestecă bine până când ingredientele se combină și devin omogene.
    Distribuie uniform amestecul de brânză și migdale deasupra fiecărui file de somon, presând ușor pentru a adera bine la pește.
  3. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace somonul timp de 12-15 minute, sau până când fileurile sunt gătite și crusta este aurie și crocantă. Timpul poate varia în funcție de grosimea fileurilor. Somonul este gătit atunci când se desface ușor cu o furculiță.
    Dacă crusta nu este suficient de crocantă, poți activa funcția de grill a cuptorului pentru ultimele 2-3 minute, dar supraveghează atent pentru a nu arde crusta.

Mod de preparare p iure de cartofi și mazăre verde

Citește și: Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

  1. Curăță și taie cartofii în bucăți egale. Pune-i într-o oală cu apă sărată și fierbe-i timp de 15-20 de minute sau până când sunt moi și se sfărâmă ușor cu o furculiță. În ultimele 5 minute de fierbere a cartofilor, adaugă mazărea în aceeași oală pentru a se găti împreună. Dacă folosești mazăre congelată, o poți adăuga direct fără a o decongela.
  2. După ce cartofii și mazărea sunt gătite, scurge apa și zdrobește-le împreună folosind un zdrobitor de cartofi sau un mixer manual. În timp ce zdrobești cartofii și mazărea, adaugă untul și laptele cald, amestecând până când obții un piure cremos. Asezonează cu sare și piper după gust. Dacă dorești, poți adăuga o lingură de smântână pentru un plus de cremozitate.

Servire

  1. Așază câte un file de somon pe fiecare farfurie, alături de o porție generoasă de piure de cartofi și mazăre. Poți decora farfuria cu câteva ierburi proaspete și presară semințe de migdale suplimentare sau puțin parmezan ras pe deasupra. Servește preparatul cald.

retete pentru aperitiv
Somon cu crustă de brânză și migdale, servit cu piure de cartofi și mazăre[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Brioșe cu vanilie și căpșune. Acest desert se potrivește perfect cu atmosfera relaxată a unei petreceri de vară!, pentru un desert delicios și pufos, având o aromă delicată de vanilie și bucăți suculente de căpșune. Aceste brioșe sunt perfecte pentru mic dejunuri speciale sau gustări de după-amiază, aducând o notă dulce și proaspătă în fiecare mușcătură. Cu o textură ușoară și o combinație plăcută de arome, sunt ideale pentru a fi servite atât acasă, cât și la ocazii festive.

retete de gustare
Somon cu crustă de brânză și migdale, servit cu piure de cartofi și mazăre[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Secretul doamnei Coco de pe TikTok, pentru un piure pufos și delicios! „Îl face pufos și îi dă și un gust extraordinar.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Monica Anghel, despre timpul acordat dietelor sale și lecțiile învățate cu privire la starea de sănătate. Cum alege acum ceea ce mănâncă. “Nici eu nu aveam timp. Exista riscul să fi fost prea târziu”

Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo! Portugalia va lansa moneda de 7 euro cu chipul fotbalistului | Foto

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies