Află din rândurile următoare cum prepară părintele Mina chiftele cu hrișcă.
În cadrul unui video postat pe canalul de YouTube Trinitas TV, părintele Mina a demonstrat modul de preparare al chiftelelor cu hrișcă.
Rețeta de chiftele cu hrișcă a părintelui Mina
Citește și: Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 300 g hrișcă
- 2 cepe mari
- 2 roșii mari
- 150-200 g pesmet
- 100 g făină de grâu
- 2 căpățâni usturoi
- 1-2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper negru
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- Pătrunjel
Mod de preparare:
Părintele Mina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„Vom pune două roșii în apă fiartă, să clocotească măcar 5 minute, ca să le putem curăța de pielițe. Vom tăia roșiile în 4. Le vom lăsa la răcit. Aici avem 300 de grame de hrișcă pusă la înmuiat și lăsat acolo 18 ore. Vom scurge apa. Vom adăuga la compoziție și usturoi. Vom pune și două cepe tocate mărunt. După ce am decojit roșiile, le vom pune în blender. După ce am adăugat roșiile, vom pune și 2-3 linguri de pesmet. Vom pune și o linguriță de sare, una de piper, boia de ardei dulce și începem să amestecăm compoziția. Pun și pătrunjel. Dacă compoziția este foarte moale, mai adăugăm o lingură sau două de pesmet. Ca să se închege, să se lege foarte bine compoziția, vom pune și făină. Eu pun momentan două linguri, până obțin compoziția de care am nevoie. Dacă vedem că se sfărâmă, mai adăugăm. Este important să nu fie nici prea multă făină, nici prea mult pesmet, pentru că îi va lua gustul. Începem să facem chiftelele. Punem tigaia, ulei și lăsăm să se încingă.
Dacă nu avem prea mult timp la dispoziție, le putem prăji în tigaie, dar dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor.
Lăsăm 2-3 minute chiftelele în tigaie, până când se rumenesc.”, a explicat părintele Mina pe YouTube.