Monica Pop a vorbit despre cum reușește să își exercite meseria în anumite situații pe care le întâlnește cu pacienții ei.
Monica Pop, cunoscutul medic oftalmolog, a vorbit, în cadrul podcastului realizat de Alexandru Constantin, despre modalitatea prin care își gestionează emoțiile atunci când vine vorba de situații mai delicate cu pacienții ei. A mărturisit că există cazuri în care pacienții i-au devenit prieteni, iar alții, deși îi calcă pragul de ani, nu s-a putut apropia de ei. Depinde foarte mult și de oameni, iar ea admiră de fiecare dată pacientul optimist, care vine cu încredere spre ea.
“Depinde foarte mult de pacient. Au fost pacienți la care am legat prietenii pentru toată viața și am pacienți de 30 de ani și alții la care nu, depinde foarte mult și de comportamentul lor. Pe urmă, am admirat întotdeauna pacientul optimist, pacientul care a venit cu încredere, mi se pare normal, pentru că așa am fost și eu. Eu am cunoscut un oncolog care nu vorbea cu nimeni, nu vorbea pur și simplu și l-am întrebat de ce face așa și a zis că pentru protecția lui, dar nu poți să faci așa.
Cum reușește Monica Pop să gestioneze emoțiile în fața anumitor cazuri grave din cabinet
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Renumitul medic mărturisește că, deși a întâlnit colegi care nu vorbeau niciodată cu pacienții pentru a nu se implica emoțional, spune că îi este foarte greu să facă acest lucru și că este normal să te poți implica în anumite cazuri, mai ales dacă este vorba de copii.
Este extrem de greu să dea veștile rele oamenilor cu privire la starea de sănătate și încurajează de fiecare dată să nu ajungă în cabinetul medical prea târziu.“Sunt situații incurabile, e greu, e foarte greu să spui unui om că nu se mai poate, foarte greu și de asta am ținut la o publicitate a specialității. Oamenii să înțeleagă că trebuie să meargă. Orice om din lumea asta care nu are nimic, să fie foarte clar, care nu are nimic, să meargă o dată pe an la consult oftalmologic pentru că sunt boli care nu dau simptome și când dau, e prea târziu.