Află din rândurile următoare cum prepară Gabriela Cristea rețeta sa de tartă cu cremă de migdale și pere.
Gabriela Cristea a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de o tartă cu cremă de migdale și pere.
„ O să facem o tartă cu cremă de migdale și cu pere fierte în sirop. O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt .”, a spus vedeta pe Facebook.
Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea
Citește și: Zacuscă de fasole, rețeta Gabrielei Cristea. “Îmi place cu mult ardei.”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- aluat pentru tartă
- 3 pere mari
- 100 de grame de unt
- 100 de grame de zahăr pudră
- un plic de zahăr vanilat
- 100 de grame de migdale
- 2 ouă mari
- esență de rom
- esență de vanilie
Pentru sirop avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 litru de apă
- 300 de grame de zahăr
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ O să punem cratița pe foc și lăsăm siropul să se formeze. Între timp, pregătim perele și le curățăm bine de coajă.
Le tăiem pe din două, pe mijloc și scobim unde sunt sâmburii. Mare grijă să nu rupeți para. În sirop adaug și o stea de anason. Am desfăcut 3 pere, pe care le punem cu grijă în siropul care fierbe. Acoperim cu puțină hârtie mototolită și lăsăm la fiert 10 minute. După ce au fiert 10 minute perele, le oprim după foc și le punem deoparte. Le lăsăm să se răcească încet în sirop.
Am cumpărat un aluat. Înainte să coacem tarta, nu uităm să o înțepăm bine cu furculița. Acest proces este important, ca să nu se umfle tare tarta. Eu o mai bag 15-20 de minute la frigider și după aceea o coc. După ce a stat la frigider, coacem aluatul de tartă pentru 12-13 minute. Nu trebuie să fie coaptă până la capăt, pentru că ea va mai merge odată la cuptor cu umplutura.
A venit momentul să ne ocupăm și de crema de migdale. Am aici untul moale și zahărul, pe care o să-l mixăm bine. Am spumat bine untul și zahărul și e momentul să desfacem ouăle. Ouăle se incorporează rând pe rând. După ce am amestecat ouăle, punem și mirodeniile, vanilie și rom. Spre final, punem și migdalele măcinate și mai amestecăm pentru un minut.
Scoatem perele. Umplem tarta cu cremă și o împrăștiem pe toată în mod egal. Acum punem perele și deasupra punem niște fulgi de migdale. O băgăm la cuptor la 170 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. După ce s-a răcit tarta, punem niște caramel sărat .”, a spus soția lui Tavi Clonda pe Facebook.