Calzone cu spanac și brânză. Sunt ideale și pentru gustări între mese!

retete de gustare

Calzone cu spanac și brânză

O rețetă ideală pentru un picnic. Fiind ușor de transportat și de mâncat, triunghiurile Calzone sunt excelente, rămân proaspete și gustoase.

Acesta este un preparat delicios și versatil, combinând textura crocantă a aluatului cu umplutura bogată și savuroasă. Aluatul de casă este frământat cu grijă pentru a obține o crustă perfectă, care se umple cu o combinație apetisantă de spanac proaspăt, brânză, ceapă și usturoi.

Spanacul se amestecă cu brânza într-o umplutură cremoasă și plină de gust, oferind un contrast plăcut între textura moale a brânzei și frunzele fragede de spanac. Preparatul aduce o notă de eleganță, în orice ocazie și sunt nu doar o alegere delicioasă, ci și una care va impresiona.

Citește și: Care este secretul dezvăluit de mamaia Lenuța de pe TikTok pentru cele mai gustoase gogoși “Minciunele”. “Le-am făcut exact cum le făcea mama mea acasă.”

calzone cu spanac si branza
Calzone cu spanac și brânză[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ghiveci călugăresc, rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic-Argeș. “Apă nu adăugăm. Aici este un secret. A ieșit ce trebuie!”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat
- 500 g de făină
- 7 g de drojdie uscată
- 300 ml de apă călduță
- 50 ml de ulei de măsline
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutură
- 300 g de spanac proaspăt
- 200 g de brânză
- 1 ou
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați fin
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/4 de linguriță de nucșoară rasă
- Sare și piper, după gust
- 1 ou

calzone
Calzone cu spanac și brânză[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare aluat

  1. Într-un bol mic, amestecă drojdia uscată cu zahărul și 100 ml apă călduță. Lasă să stea 5-10 minute, până când drojdia începe să facă spumă.
  2. Într-un bol mare, cerne făina și amestecă cu sarea. Fă o adâncitură în mijlocul făinii și adaugă amestecul de drojdie, restul de apă călduță și uleiul de măsline.
    Amestecă până se formează un aluat moale.
  3. Pe o suprafață ușor înfăinată, frământă aluatul timp de aproximativ 10 minute, până devine elastic și neted. Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperă cu un prosop curat și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 1 oră sau până când își dublează volumul.

Mod de preparare umplutura

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

  1. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și sotează până devin translucide, aproximativ 3-4 minute. Adaugă spanacul în tigaie și gătește până se înmoaie și își reduce volumul. Condimentează cu nucșoară, sare și piper.
  2. Ia tigaia de pe foc și lasă amestecul să se răcească puțin. Într-un bol mare, amestecă spanacul cu brânza și oul. Ajustează condimentarea dacă este necesar.

Asamblare, coacere și servire

  1. După ce aluatul a dospit, transferă-l pe o suprafață înfăinată și împarte-l în 8-10 bucăți egale. Întinde fiecare bucată într-un cerc subțire.
  2. Plasează 2-3 linguri de umplutură pe jumătatea inferioară a fiecărui cerc, lăsând un spațiu liber la margini. Pliază partea superioară a cercului peste umplutură pentru a forma un semicerc. Apasă marginile cu o furculiță sau cu degetele pentru a sigila bine.
  3. Așază triunghiurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Pensulează-le cu ou bătut pentru a obține o crustă aurie. Încinge cuptorul la 200°C. Coace triunghiurile în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii și crocante.
  4. După ce triunghiurile sunt coapte, lasă-le să se răcească pe un grătar timp de câteva minute înainte de a le tăia. Taie triunghiurile în bucăți mai mici pentru a le servi. Poftă bună!

retete de produse de post
Calzone cu spanac și brânză[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Chiftele în sos cu piure de cartofi. O rețetă ideală pentru a te răsfăța după o săptămână lungă de muncă!, pentru un preparat gustos, ideal pentru mesele de familie. Chiftelele sunt fragede și aromate, gătite într-un sos tomat, iar alături, piureul de cartofi este cremos, completând perfect acest fel de mâncare, fiind o combinație clasică care oferă o masă plină de savoare.

retete de platouri
Calzone cu spanac și brânză[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ghiveci călugăresc, rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic-Argeș. “Apă nu adăugăm. Aici este un secret. A ieșit ce trebuie!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies