Vopsea cu amoniac sau fără? Cum o alegi pe cea potrivită pentru părul tău

vopsea cu amoniac sau fara
Vopsea cu amoniac sau fără

Părul este foarte important pentru o femeie și este esențial ca acesta să fie totdeauna îngrijit și să aibă un aspect sănătos. Foarte multe doamne aleg să își vopsească părul, pentru un plus de frumusețe și strălucire. În tot acest proces, tipul de vopsea la care apelăm este foarte important, pentru a beneficia de rezultatul mult dorit. Află din acest articol care este diferența dintre bopsea cu amoniac și fără, dar și cum să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

 

 

Părul este foarte important pentru o femeie și este esențial ca acesta să fie totdeauna îngrijit și să aibă un aspect sănătos. Foarte multe doamne aleg să își vopsească părul, pentru un plus de frumusețe și strălucire. În tot acest proces, tipul de vopsea la care apelăm este foarte important, pentru a beneficia de rezultatul mult dorit. Află din acest articol care este diferența dintre bopsea cu amoniac și fără, dar și cum să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Alegerea vopselei de păr poate fi un proces confuz, mai ales atunci când îți schimbi look-ul acasă. Pe piață există numeroase tipuri de vopsea și este esențial să o alegi pe cea potrivită ție, nu doar din punct de vedere al nuanței, ci și al ingredientelor. Descoperă în rândurile de mai jos ce caracteristici are vopseaua cu amoniac, dar și cea fără amoniac și după ce criterii trebuie să o alegi.

Care vopsea de păr este mai bună: cu amoniac sau fără?

Citește și: Cum să obțineți cu ușurință părul strălucitor

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

vopsea fara amoniac
vopsea fara amoniac[Sursa foto: freepik]

Citește și: 4 sfaturi de îngrijire care te ajută să scapi de cearcăne

Fiecare tip de vopsea are avantaje și dezavantaje, în funcție de nevoile părului tău și de rezultatele pe care le aștepți. Nu există o vopsea mai bună decât alta, fiindcă totul depinde de părul fiecărei doamne. Dacă alegi să faci o schimbare de look la salonul de înfrumusețare, cel mai bine este să te consulți cu stilistul tău. Totuși, dacă vrei să te vopsești singură, este esențial să știi ce vopsea alegi, în funcție de rezultatele pe care vrei să le obții.

Iată care sunt caracteristicile fiecărei vopsele:

Vopseaua cu amoniac este de obicei mai eficientă pentru schimbări dramatice de culoare, cum ar fi trecerea de la brunet la blond sau pentru acoperirea completă a firelor de păr alb. De asemenea, rezultatele vor fi mai de lungă durată. Cu toate acestea, amoniacul poate irita scalpul și deteriora părul în timp, datorită alcalinității ridicate care deschide cuticula firului de păr, lăsând părul uscat și fragil.

Vopseaua fără amoniac este mai blândă și mai puțin agresivă pentru păr și scalp. Acest tip de vopsea este potrivit persoanelor cu scalp sensibil sau cu fire de păr foarte deteriorate. Vopseaua fără amoniac este ideală pentru tonuri subtile sau pentru revigorarea culorii naturale, dar nu este la fel de eficientă în schimbările drastice de culoare.

Citește și: Francesca, dezvăluiri inedite din „Casa iubirii”, după eliminare. Ce se întâmplă, de fapt, între Patrick și Bianca: „E mai mult decât o simplă atracție”- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Ce înseamnă amoniac în vopsea

beneficii vopsea cu amoniac
beneficii vopsea cu amoniac

Amoniacul este o substanță chimică folosită în multe vopsele de păr permanente pentru a deschide cuticula și a permite pigmentului să pătrundă în firul de păr. Acest ingredient este cel care oferă o culoare de lungă durată părului. Deși este eficient pentru schimbări de look, amoniacul poate fi iritant pentru scalp, mai ales dacă ai pielea sensibilă.

De asemenea, utilizarea frecventă a vopselelor cu amoniac poate duce la uscarea și deteriorarea părului.

 

Cât ține vopseaua fără amoniac

vopsea cu amoniac
vopsea cu amoniac[Sursa foto: freepik]

  Durabilitatea vopselei fără amoniac este, în general, mai mică decât a celei cu amoniac. În funcție de produs și de cât de des te speli pe păr, vopseaua fără amoniac poate rezista între 4 și 6 săptămâni. De aceea, multe femei aleg varianta de vopsea cu amoniac. Este important de menționat faptul că nuanța nu dispare complet din păr, ci începe să se estompeze și să nu mai aibă același efect ca la început.. Este important să reții că vopseaua fără amoniac nu pătrunde la fel de adânc în structura firului de păr, astfel că rezultatul nu va fi la fel de longeviv precum cel oferit de o vopsea cu amoniac. În cazul în care îți dorești o vopsea mai blândă, care să nu deterioreze părul, și ești dispusă să o reaplici mai des pentru a menține intensitatea culorii, varianta fără amoniac este o alegere potrivită.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să îți menții fondul de ten perfect pe tot parcursul zilei: 6 sfaturi utile

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies