4 moduri mici de a-ți structura viața mai bine

cum sa iti organizezi viata
4 moduri mici de a-ți structura viața mai bine

Viața noastră devine din ce în ce mai aglomerată, pe zi ce trece. Însă știai cum o poți structura mai bine?

Află din rândurile următoare, care sunt micile acțiuni pe care le poți face în fiecare zi, pentru a îți structura mai bine stilul de viață și chiar și viața, în general.

 

1. Curăță-ți computerul, aplicațiile, abonamentele și căsuța de e-mail

Fă-ți ordine în folderele de pe computer și scapă de tot ce nu mai ai nevoie.

Pentru telefon, fie că vrei să-l personalizezi sau doar să-l organizezi mai bine, un telefon dezordonat îți poate crea haos. Începe să-ți pui lucrurile în ordine cu ajutorul unei liste pentru curățenie digitală. Anulează abonamentele la acele site-uri sau newslettere pe care nu le mai urmărești. E sănătos să elimini tot ce știi că nu vei citi sau asculta. De asemenea, o curățare a rețelelor sociale e binevenită din când în când.
Nu ai nevoie de conținut care nu îți mai aduce valoare în feed-ul tău zilnic. Fie că ștergi sau arhivezi e-mailurile vechi, creează-ți un sistem simplu prin care să le sortezi pe măsură ce sosesc. Poți face asta zilnic sau de fiecare dată când ai timp, astfel încât să fii mereu la zi cu toate.

Citește și: Cum să cureți rapid o casă dezordonată: 7 sfaturi aprobate

idei de organizare
4 moduri mici de a-ți structura viața mai bine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Cum să fii mai puțin dezordonat și să scapi de aglomerația din casă

2. Gândește-te la 2025

Stabilirea obiectivelor este o modalitate excelentă de a aduce claritate și organizare visurilor tale pentru 2025, și o poți face în mai puțin de o oră.

Acest proces te ghidează printr-un sistem simplu, de 4 pași, care transformă obiectivele tale în acțiuni clare și ușor de urmat pentru anul ce vine. Gândește-te la ce a funcționat bine anul acesta. Ai observat vreo schimbare la tine? Care au fost cele mai mari realizări, dar slăbiciuni? Înainte de a ajunge în noul an, fă-ți timp să reflectezi și să te bucuri de toate momentele importante din acest an.
Dacă ai date cheie pentru 2025, notează-le într-un calendar digital sau unul fizic, alege varianta care te ajută să rămâi organizat.

idei de organizare
4 moduri mici de a-ți structura viața mai bine[Sursa foto: freepik]

3. Aruncă o privire prin garderobă și la produsele de makeup

Reorganizarea întregului dulap poate părea un efort uriaș, dar în loc să te simți copleșit, concentrează-te pe o singură zonă care are cea mai mare nevoie de atenție.

Poate fi sertarul de șosete în care nu mai găsești nicio pereche, raftul cu pulovere care stă să se reverse sau acel colț unde tot aduni haine pe care nu le mai porți. Fă ordine acolo unde vei vedea imediat o diferență și vei simți o ușurare.

Pe lângă asta, nu uita de trusa de machiaj! Știai că multe produse expiră la mai puțin de un an după ce sunt deschise? E timpul să scapi de fondurile de ten uscate, rimelurile vechi și rujurile care nu mai arată bine.

Așa îți păstrezi colecția proaspătă și sigură pentru pielea ta.

Citește și: Francesca, dezvăluiri inedite din „Casa iubirii”, după eliminare. Ce se întâmplă, de fapt, între Patrick și Bianca: „E mai mult decât o simplă atracție”- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

stil de viata mai organizat
4 moduri mici de a-ți structura viața mai bine[Sursa foto: freepik]

4. Descoperă o nouă rutină de antrenament, fă un curs sau înscrie-te pentru o provocare

Dacă simți că rutina ta de antrenament a devenit monotonă, acum e momentul să o aduci la viață cu ceva nou. Există o mulțime de aplicații care îți oferă acces gratuit pentru a testa diverse tipuri de antrenamente, de la yoga și pilates sau antrenamente de forță. Poți explora și varia antrenamentele până găsești ceva care să te inspire și să te motiveze să continui.

În plus, dacă ai ceva timp liber, de ce să nu-l folosești pentru a învăța ceva interesant? Internetul e plin de cursuri rapide, fie că vrei să te apuci de desen, fotografie, gătit, design sau chiar să înveți un nou limbaj de programare. Fiecare dintre aceste cursuri te poate ajuta să-ți dezvolți abilități noi și să-ți îmbogățești cunoștințele.

Și dacă îți plac provocările, de ce să nu încerci una acum? Fie că e o provocare de alergare pe care o poți începe chiar de azi sau un alt tip de provocare sportivă, este un mod grozav de a te menține activ. Chiar dacă nu ești familiarizat cu sportul, există provocări pentru toate nivelurile de fitness, așa că poți găsi ceva care să fie atât motivant, cât și realizabil.

organizare stil de viata
4 moduri mici de a-ți structura viața mai bine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să fii mai puțin dezordonat și să scapi de aglomerația din casă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies