De ce cade părul la femei în special toamna. Cum explică specialiștii, principalele cauze

caderea parului
caderea parului

Căderea părului este un fenomen natural prin care trec toate femeile, însă în anumite perioade, precum toamna, această problemă devine mai evidentă. Află din acest articol care este motivul pentru care doamnele se confruntă cu această situație, dar și alte detalii despre sănătatea părului.

 

Orice femeie își dorește o podoabă capilară superbă, însă uneori procesul de îngrijire poate fi anevoios. Deși căderea părului este un proces normal, trebuie să luam în considerare mai mulți factori, atunci când ne confruntăm cu o astfel de situație. Descoperă în rândurile de mai jos care este motivul pentru care odată cu terminarea verii, femeile pierd mai multe fire de păr.

Motivul pentru care cade părul la femei în special toamna

Citește și: Top 5 lucruri care țin de îngrijirea unei femei

cauze caderea parului
cauze caderea parului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Cele mai bune coafuri de interviu pentru femei pe care să le încerce în 2024

În cazul în care ai observat că îți cad mai multe fire de păr atunci când te speli pe cap sau te coafezi, nu trebuie să te imacientezi. Toamna nu vine cu schimbări doar în natură, ci și în organismul nostru. Transformările care se întâmplă în jurul nostru au un efect vizibil și asupra noastră. Odată cu instaurarea acestui anotimp, vremea se schimbă. Astfel, umiditatea, vântul puternic, ploile abundente și schimbările de temperatură ne afectează și podoapa capilară.

. Vara, în timpul expunerii prelungite la soare, scalpul tinde să protejeze pielea capului și să mențină părul mai mult timp în faza de creștere. De asemenea, și factorii genetici pot fi responsabili pentru această situație neplăcută, pe care o întâmpină o mulțime de femei. Însă, odată cu venirea toamnei, o mare parte din firele de păr încep să cadă. În lunile de toamnă, organismul încearcă să se adapteze la noile condiții, iar acest proces de tranziție poate afecta foliculii de păr, declanșând o cădere mai vizibilă decât în alte anotimpuri.

Ce spun specialiștii despre căderea părului 

caderea parului toamna
caderea parului toamna[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Totuși, există o mulțime de persoane care pierd mult mai multe fire de păr pe zi. Căderea părului are cauze multiple și este foarte important ca înainte să tratezi problema, să găsești cauza. Stresul, lipsa vitaminelor din corp, folosirea excesivă a produselor de stilizat părul sau alimentația nesănătoasă sunt doar câteva din posibilele cauze pentru căderea părului. În cazul în care problema căderii părului devine serioasă și observi schimbări radicale, este esențial să programezi o vizită la doctor.

 Dermatologii explică faptul că, deși căderea părului este accentuată toamna, nu este un motiv de îngrijorare, atâta timp cât nu există alte simptome, precum subțierea vizibilă a părului sau apariția golurilor. În această perioadă este important să se evite factorii care pot agrava căderea părului, cum ar fi folosirea excesivă a instrumentelor de coafat, expunerea la temperaturi extreme sau folosirea produselor agresive pentru scalp.  De asemenea, este esențial să te asiguri că organismul tău are toate vitaminele de care are nevoie.
Carențele de vitamina D, zinc și fier pot accentua căderea firelor de păr. Deși există pe piață numeroase produse, precum uleiuri, șampoane sau balsamuri împotriva căderii părului, este și mai important să ai grijă de sănătatea ta la interior. Așadar, evită stresul excesiv, consumă cât mai multe alimente sănătoase și nutritive și nu uita faptul că plimbările la lumina zilei te ajută să ai o stare de spirit mai bună.

Câte fire de păr se pierd în medie pe zi

caderea parului la femei
caderea parului la femei[Sursa foto: freepik]

 Conform Helathline, pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi. Totuși, în perioada de toamnă, acest număr poate crește până la 150 de fire pe zi. Aceasta este o parte naturală a ciclului de regenerare a părului, iar majoritatea firelor pierdute sunt înlocuite de altele noi. Este important de menționat că, deși pierderea unui număr mai mare de fire poate părea alarmantă, părul trece printr-un proces natural de reînnoire.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum îți poți face decolorarea părului acasă fără decolorant. 3 metode naturale

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies