Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum
Strugurii îngrașă

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre struguri în dieta ta!

Strugurii se numără printre cele mai consumate fructe din lume, fiind apreciate nu doar pentru gustul lor dulce și răcoritor, ci și pentru beneficiile pe care le aduc sănătății. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre aceștia!

Strugurii îngrașă sau nu?

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic struguri. Descoperă beneficiile uimitoare ale acestui fruct!

Strugurii îngrașă[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Un șoc să văd cât de ușor a funcționat. Slăbisem în aproximativ 10 zile 6 kilograme, pe care nu le-am mai pus înapoi.” Alina Pușcaș a explicat cum funcționează dieta care o ajută să slăbească

De obicei, multe femeie se întrebă dacă aceste fructe delicioase îngrașă deoarece strugurii conțin zaharuri. Într-adevăr, strugurii, în special cei albi, conțin cantități destul de mari de glucoză și fructoză.

În medie, 100 de grame de struguri conțin între 15 și 18 grame de zaharuri naturale, care pot ridica nivelul glicemiei destul de rapid după consum. Aceasta poate duce la o senzație de energie imediată, urmată de scăderea glicemiei, creând pofta de mâncare și o tentativă de a consuma mai multe calorii.

Conform specialiștilor, strugurii nu îngrașă în mod direct, atâta timp cât sunt consumați cu măsură.

Strugurii conțin în jur de 70 de calorii la 100 de grame, nefiind o valoare foarte mare comparativ cu alte gustări dulci. Cu toate acestea, din cauza conținutului ridicat de zahăr, consumul excesiv poate duce la un surplus caloric, care, în timp, se poate observa în creșterea în greutate.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Așadar, dacă consumi într-o cantitate moderată struguri, ei nu vor contribui la creșterea în greutate. Însă, dacă sunt consumați în cantități mari și în combinație cu alte alimente bogate în calorii, pot favoriza acumularea kilogramelor în plus.

 Ce beneficii și contraindicații au strugurii pentru organism

Strugurii îngrașă[Sursa foto: freepik]

Strugurii aduc numeroase beneficii pentru sănătate deoarece sunt bogați în vitamine, minerale și antioxidanți.

Astfel, aceste fructe sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K și potasiu.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale strugurilor este conținutul lor de resveratrol, care se găsește în coaja strugurilor roșii și negri. Resveratrolul are efecte antiinflamatorii și anticancerigene, ajutând la reducerea riscului de boli de inimă și la prevenirea îmbătrânirii premature. De asemenea, consumul regulat de struguri ajută la reducerea tensiunii arteriale și la menținerea sănătății cardiovasculare datorită conținutului de potasiu.

Strugurii îngrașă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Astrologul Marian Golea: Cum se calculează corect zodia în astrologia chineză, în funcție de locul nașterii: „Au două zile de naștere”- kanald.ro

Citește și: A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu- stirilekanald.ro

Însă, din cauza conținutului ridicat de zahăr, persoanele care suferă de diabet sau care au probleme cu glicemia ar trebui să fie precaute și să consume struguri cu moderație. De asemenea, persoanele cu sensibilități digestive sau cu sindrom de colon iritabil pot experimenta disconfort abdominal sau balonare după consumul de struguri, din cauza conținutului de fibre și fructoză. Deși sunt un fruct sănătos, consumul lor în cantități mari poate să nu fie compatibil cu o dietă strictă din punct de vedere caloric.

Consumul de struguri: seara sau dimineața?

Strugurii îngrașă[Sursa foto: freepik]

De obicei, dimineața este un moment perfect pentru a consuma struguri sau orice alte fructe, deoarece organismul are nevoie de energie după perioada de repaus nocturn. Strugurii, prin conținutul lor de zaharuri naturale, oferă un boost rapid de energie, fiind o alegere excelentă pentru micul dejun sau ca gustare între mese. De asemenea, antioxidanții și vitaminele din struguri vor contribui la funcționarea optimă a organismului pe parcursul zilei.

Din cauza faptului că strugurii sunt bogați în fibre, consumul lor înainte de culcare poate duce la disconfort digestiv sau balonare, afectând astfel calitatea somnului. Așadar, cel mai recomandat este să îi consume în prima parte a zilei, când organismul are nevoie de energie și este mai capabil să gestioneze conținutul lor de zahăr. Cu toate acestea, dacă ai poftă de struguri seara, este recomandat să consumi o porție mică și să îi eviți în apropierea orei de culcare.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului, la vreme de necaz și întristare. Cuvintele puternice de mare ajutor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Ce pensie a primit Irinel Columbeanu, după recalculare: „Legea e bună!”

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies