Exerciții fizice ușoare pentru a te menține în formă chiar și acasă

Exerciții fizice ușoare pentru a te menține în formă chiar și acasă
Exerciții fizice ușoare pentru a te menține în formă chiar și acasă

Află din rândurile de mai jos câteva exerciții fizice ușoare pentru a te menține în formă!

Exercițiile fizice sunt importante pentru sănătatea fizică și mentală a oamenilor. Deși sala de sport este o variant bună, nu toți avem timpul sau dorința de a ne antrena în afara casei. Din fericire, există numeroase exerciții pe care le putem face acasă, fără echipamente speciale. Indiferent de nivelul de fitness, cu puțină motivație și perseverență, poți rămâne în formă fără a părăsi confortul propriei case. Află din rândurile următoare câteva exerciții fizice ușoare pe care le poți face acasă!

 Exerciții fizice ușoare pe care le poți face acasă

Sportul stimulează eliberarea de endorfine, cunoscute și drept „hormonii fericirii”, care ajută foarte mult la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de spirit. Făcând exerciții ușoare acasă, te poți relaxa mai ușor, evitând aglomerația și zgomotul din sălile de sport. Seturile de exerciții sunt recomandate femeilor începătoare, care își doresc să se concentreze pe întărirea musculaturii, îmbunătățirea posturii și creșterea rezistenței fizice.

Așadar, efectuează două serii de câte 10-15 repetări pentru fiecare exercițiu, cu o pauză de 30 de secunde până la un minut între ele. Întregul antrenament durează aproximativ 15-20 de minute.

Podul

Exerciții fizice ușoare pentru a te menține în formă chiar și acasă[Sursa foto: freepik]

Pentru a activa mușchii spatelui și abdomenului, tot ce trebuie să faci este să te întinzi pe spate, să îndoi genunchii și să așezi picioarele pe sol, cu brațele întinse pe lângă corp.

Apoi, contractează abdomenul și ridică-ți șoldurile de pe sol până când sunt complet întinse, strângând fesierii. Revino încet la poziția inițială și repetă mișcarea.

Genuflexiuni cu ajutorul unui scaun

Pentru a executa corect genuflexiunile cu ajutorul unui scaun, tot ce trebuie să faci este să stai în fața unui scaun cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și vârfurile orientate ușor în afară.

Îndoaie șoldurile și genunchii și coboară lent până când fundul tău atinge scaunul, menținând brațele întinse în față. Apoi, împinge-te înapoi în poziția inițială prin călcâie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Flotări pe genunchi

Exerciții fizice ușoare pentru a te menține în formă chiar și acasă[Sursa foto: freepik]

Pentru a începe cu flotările pe genunchi, stai în poziție de plank cu genunchii pe sol și mâinile sub umeri.

Coboară corpul spre sol îndoind coatele la un unghi de 45 de grade, apoi împinge-te înapoi în poziția inițială.

Fandări statice

Pentru a realiza fandările statice, adoptă o poziție de fandare cu piciorul drept în față, iar piciorul stâng ridicat pe vârfuri. Îndoaie genunchii și coboară până când coapsa dreaptă este paralelă cu solul, apoi împinge-te înapoi în poziția de start. Repetă mișcarea și pentru piciorul stâng.

Lovituri cu piciorul drept

Exerciții fizice ușoare pentru a te menține în formă chiar și acasă[Sursa foto: freepik]

Pentru a tonifia fesierii, tot ce trebuie să faci este să stai pe patru labe, cu mâinile sub umeri și genunchii sub șolduri. Ridică piciorul drept drept în spate, menținând vârful piciorului orientat în jos și spatele drept. Strânge fesierii la vârf și revino la poziția de start. Repetă mișcarea și pentru piciorul stâng.

Citește și: Astrologul Marian Golea: Cum se calculează corect zodia în astrologia chineză, în funcție de locul nașterii: „Au două zile de naștere”- kanald.ro

Citește și: A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu- stirilekanald.ro

Plank pe antebrațe

Pentru a executa plank-ul pe antebrațe, așază-te în poziție de plank cu antebrațele pe sol și corpul formând o linie dreaptă de la cap până la picioare. Menține această poziție timp de 30 de secunde până la un minut, lucrând astfel mușchii abdomenului și îmbunătățind echilibrul.

Ridicări laterale ale piciorului

Exerciții fizice ușoare pentru a te menține în formă chiar și acasă[Sursa foto: freepik]

Pentru a întări mușchii șoldurilor, tot ce trebuie să faci este să stai pe partea stângă, cu capul sprijinit în mâna stângă și mâna dreaptă în fața corpului. Ridică piciorul drept în sus, menținând șoldurile nemișcate. Revino la poziția inițială și repetă mișcarea pe partea cealaltă.

Abdomene bicicletă

Pentru a lucra mușchii abdominali, stai întins pe spate, cu picioarele în poziție de masa, genunchii îndoiți la 90 de grade. Ridică trunchiul și adu cotul drept spre genunchiul stâng, extinzând piciorul drept. Alternează mișcarea, aducând cotul stâng spre genunchiul drept și extinzând piciorul stâng.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

4 moduri mici de a-ți structura viața mai bine

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Exerciții fizice ușoare pentru a te menține în formă chiar și acasă

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies