Brioșe cu vanilie, decorate cu fructe. Ideale pentru momentele în care dorești să te bucuri de ceva dulce!

retete de gustare

Brioșe cu vanilie, decorate cu fructe

O rețetă ideală pentru un mic dejun special. Ele pot fi servite alături de cafea sau ceai, aducând un strop de bucurie dimineții.

Acesta sunt un desert rafinat, care îmbină texturile pufoase și aromele delicate. Preparatul are la bază un aluat moale, cu aromele de vanilie care se împletesc armonios, oferind o experiență proaspătă. Decorarea brioșelor cu zahăr pudră adaugă o notă de dulceață, iar fructele de pădure proaspete completează preparatul, oferind un echilibru perfect între dulce și acrișor.

Acest desert este perfect pentru orice ocazie, aducând zâmbete și bucurie pe fețele celor dragi.

Citește și: VIDEO Cum prepară Alina Laufer lahmacun? „Astăzi o să facem o rețetă tradițional turcească îndrăgită de toată lumea care a fost pe străzile Istanbului.”

briose cu fructe
Brioșe cu vanilie, decorate cu fructe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este secretul cornulețelor perfecte? Bunica Emilia de pe TikTok l-a dezvăluit! „Prăjiturile astea uscate sunt bune că le ții într-o cutie metalică și le păstrezi mai multe zile.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru brioșe

- 250 g de făină

- 150 g de zahăr

- 2 linguri de praf de copt

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

- 1/2 de linguriță de sare

- 2 ouă

- 180 ml de lapte

- 100 ml de ulei de floarea-soarelui sau unt topit

- 1 linguriță de extract de vanilie

- Coaja rasă de la 1 lămâie, opțional

Ingrediente pentru decor

- Zahar pudră, pentru presărat deasupra

Citește și: Rebecca a încălcat regulamentul competiției! Ce decizie va anunța Andreea Mantea: „M-ai mințit și pe mine și pe noi toți”. Aflați ce se va întâmpla cu soarta concurentei în episodul de luni, 23 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu- stirilekanald.ro

- Fructe de pădure proaspete

briose cu vanilie
Brioșe cu vanilie, decorate cu fructe[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare brioșe

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C, pentru a te asigura că brioșele se vor coace uniform. Pregătește o tavă de brioșe, apoi unge fiecare compartiment cu puțin ulei sau pune formele de hârtie, pentru a preveni lipirea aluatului.
  2. Într-un bol mare, cerne făina împreună cu praful de copt și sarea, pentru a elimina cocoloașele. Adaugă zahărul și amestecă bine, astfel încât să se combine uniform cu ingredientele uscate.
  3. Într-un alt bol, bate ouăle cu un tel sau un mixer până devin pufoase și au o culoare deschisă. În continuare, adaugă laptele, uleiul și extractul de vanilie în amestecul de ouă. Dacă dorești, poți adăuga și coaja rasă de lămâie pentru a intensifica aroma.
    Amestecă bine pentru a integra toate ingredientele, asigurându-te că nu rămân urme de ouă.
  4. Toarnă amestecul de ingrediente umede peste cele uscate. Folosește o spatulă pentru a amesteca ușor, până se omogenizează. Este important să nu amesteci prea mult, deoarece acest lucru poate duce la o textură prea densă.

Coacere, decorare și servire

  1. Distribuie aluatul uniform în formele de brioșe, având grijă să nu le umpli prea mult, pentru a permite aluatului să crească. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace brioșele timp de 18-20 de minute. Este important să nu deschizi cuptorul în primele 15 minute. Pentru a verifica dacă brioșele sunt gata, poți introduce o scobitoare în mijloc, iar dacă iese curată, înseamnă că sunt coapte.
  2. Odată ce brioșele s-au copt, scoate tava din cuptor și lasă-le să se răcească în tavă timp de 5-10 minute. Apoi, transferă brioșele pe un grătar pentru a se răci complet. După ce s-au răcit complet, presară un strat fin de zahăr pudră deasupra brioșelor, apoi adaugă fructe de pădure proaspete pe fiecare brioșă.
  3. Brioșele sunt delicioase atât calde, cât și la temperatura camerei, ceea ce le face perfecte pentru orice moment al zilei. Poftă bună!

retete pentru desert
Brioșe cu vanilie, decorate cu fructe[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Vită în sos servită cu orez. Combinația de arome îi va încânta, cu siguranță, pe toți!, pentru un preparat savuros, care combină carnea de vită într-un sos aromat. Carnea devine extrem de fragedă, iar sosul oferă un gust profund. Servită alături de orez, acest fel de mâncare este perfect pentru o cină, aducând o notă de rafinament și bun gust în fiecare porție. Ideal pentru ocazii speciale sau mese de familie.

retete de prajituri de casa
Brioșe cu vanilie, decorate cu fructe[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Care este secretul cornulețelor perfecte? Bunica Emilia de pe TikTok l-a dezvăluit! „Prăjiturile astea uscate sunt bune că le ții într-o cutie metalică și le păstrezi mai multe zile.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Horoscop 27 septembrie 2024. O zodie este destul de agitată astăzi

Rebecca a încălcat regulamentul competiției! Ce decizie va anunța Andreea Mantea: „M-ai mințit și pe mine și pe noi toți”. Aflați ce se va întâmpla cu soarta concurentei în episodul de luni, 23 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies