Mâncare tradițională din enchiladas. Este suficient de sățioasă și impresionantă pentru a fi servită la evenimente mai speciale!

retete de gustare

Mâncare tradițională din enchiladas

O rețetă ideală pentru o cină tematică mexicană. Enchiladas va fi cu siguranță vedeta serii, creând o experiență culinară captivantă.

Acesta este un preparat tradițional mexican, care aduce la masă o explozie de arome, culori și texturi. Această mâncare constă din foi de tortilla umplute cu o combinație suculentă de carne tocată de vită, legume, toate condimentate cu mirodenii mexicane specifice.

Tortilllele umplute sunt rulate, iar la final, sunt servite cu smântână și verdeață proaspătă. Preparatul reprezintă o alegere excelentă pentru cei care doresc o masă condimentată, inspirată din tradiția mexicană. Este un preparat care poate fi adaptat în funcție de preferințele personale.

Citește și: VIDEO Care este secretul lui Joseph Hadad pentru aluatul gogoșelelor choux

enchiladas
Mâncare tradițională din enchiladas[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este secretul Ginei Bradea pentru cele mai gustoase murături? „Pepenașii rezistă mult timp, nu se înmoaie, rămân gustoși, cu adevărat fantastici.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru enchiladas

- 12 foi de tortilla

- 500 g de carne tocată de vită

- 200 g de boabe de porumb, din conservă, scurse

- 200 g de fasole roșie, din conservă, scursă

- 400 g de roșii cuburi, din conservă sau proaspete

- 1 ceapă medie tocată mărunt

- 2 căței de usturoi, tocați fin

- 1 ardei iute, opțional

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

- 2 linguri de ulei de măsline

- 1 linguriță de chimion măcinat

- 1 linguriță de boia afumată

- 1 linguriță de oregano uscat

- 1 lingură de pastă de roșii

- 150 g de cașcaval ras

Ingrediente pentru sos enchilada

- 250 ml de sos de roșii

- 1 linguriță de boia de ardei, dulce sau picantă, după gust

- 1 linguriță de chimen măcinat

- 1 linguriță de usturoi pudră

- 1 linguriță de oregano uscat

- 1 linguriță de zahăr

Citește și: Akif nu mai are mult de trăit. Ce se întâmplă în episodul de azi al serialului turcesc „Totul pentru familia mea”? Vezi online live episodul de marți, 24 septembrie, începând cu ora 20:00- kanald.ro

Citește și: "Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică- stirilekanald.ro

- Sare și piper, după gust

Ingrediente pentru servit

- Smântână

- Verdeață proaspătă

- Felii de lime, opțional

mancare mexicana
Mâncare tradițională din enchiladas[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare sos enchilada

  1. Într-o crăticioară, adaugă sosul de roșii, boiaua de ardei, chimionul, usturoiul pudră, oregano, zahărul, sarea și piperul.
    Fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând ocazional, până când sosul se îngroașă ușor și aromele se îmbină bine. Gustă și ajustează condimentele, dacă este necesar. Odată ce sosul este gata, oprește focul și lasă-l să se răcească puțin.

Mod de preparare umplutura

  1. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul și călește-le timp de 2-3 minute, până devin translucide. Adaugă carnea tocată de vită și gătește până când se rumenește complet. Scurge excesul de grăsime, dacă este necesar. Adaugă chimionul, boiaua afumată, oregano și pasta de roșii. Amestecă bine și gătește pentru încă 2-3 minute pentru a se îmbina aromele.
  2. Adaugă roșiile cuburi, boabele de porumb și fasolea roșie. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 5-10 minute, până când umplutura devine suculentă, dar fără lichid. Dacă e nevoie, mai gătește câteva minute pentru a se reduce lichidul. Gustă și ajustează sarea și piperul.
  3. Odată ce umplutura este gata, oprește focul și las-o să se răcească ușor înainte de a asambla enchiladas.

Asamblare, coacere și servire

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Dacă foile de tortilla sunt prea rigide, încălzește-le ușor într-o tigaie uscată sau la microunde, astfel încât să fie mai flexibile. Pe fiecare tortilla, pune o porție de umplutură de carne și legume. Rulează tortilla strâns și așază fiecare rulou într-o tavă mare, unsă cu puțin ulei. După ce toate enchiladas sunt așezate în tavă, toarnă sosul uniform peste ele, asigurându-te că sunt bine acoperite. Presară cașcavalul ras deasupra, acoperind uniform toate enchiladas.
  3. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de 20-25 de minute sau până când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit frumos. Odată coapte, lasă-le să se odihnească câteva minute înainte de servire.
  4. Servește enchiladas fierbinți, fiecare porție fiind completată cu o lingură generoasă de smântână și presărată cu verdeață proaspătă tocată. Poți adăuga și felii de lime, dacă dorești. Poftă bună!

retete de platouri
Mâncare tradițională din enchiladas[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Brioșe cu vanilie, decorate cu fructe. Ideale pentru momentele în care dorești să te bucuri de ceva dulce!, pentru un desert delicios, perfect pentru orice ocazie. Aceste brioșe pufoase, aromate, oferă o textură moale. Decorate cu fructe proaspete, ele adaugă o notă de culoare și un contrast plăcut de arome. Aceste brioșe sunt ideale pentru micul dejun, gustări sau petreceri.

retete pentru cina
Mâncare tradițională din enchiladas[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Care este secretul Ginei Bradea pentru cele mai gustoase murături? „Pepenașii rezistă mult timp, nu se înmoaie, rămân gustoși, cu adevărat fantastici.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

Anunț pentru pensionare! Ce se întâmplă cu deciziile de la recalcularea pensiilor

Cine este și câți ani are Seray Özkan, care joacă rolul Çagla Soysalan, în noul serial „Inimă rebelă”! Iată cum arăta carismatica actriță înainte de începerea filmărilor

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies