Crème brulee este considerat în lume unul dintre cele mai fine deserturi, un simbol al rafinamentului.
Pentru a crea un desert rafinat și plin de arome intense, urmați acești pași cu atenție și veți obține un rezultat spectaculos! Chef Joseph Hadad și-a dezvăluit secretul său pentru acest preparat delicios, deloc scump!
Citește și: „Mie îmi place sa fie puțin cald caramelul!” Rețeta de cremă de caramel a lui chef Joseph Hadad!
Citește și: Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă
Ingrediente pentru 12 porții:
- 250 de grame ciocolată albă
- 10 gălbenușuri de ou
- 1 l smântână de gătit
- 1 lingură sirop de vanilie sau 1 plic și jumătate de zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Începeți prin a amesteca bine într-un bol gălbenușurile cu puțină smântână
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Cremă de zahăr ars. Este un desert clasic franțuzesc, făcut cu doar de cinci ingrediente simple!
, până când devin cremoase și fine. Lăsați-le deoparte, pentru ca mai târziu să se combine perfect cu restul ingredientelor. Într-o oală, adăugați smântâna rămasă și siropul de vanilie, apoi puneți-le pe foc. Încălziți ușor, fără să lăsați compoziția să ajungă la fierbere, astfel încât vanilia să infuzeze smântâna.
Adăugați ciocolata în amestecul de smântână și amestecați constant, lăsând ciocolata să se topească treptat. Amestecul trebuie să fie cald, dar nu fierbinte. Luați oala de pe foc și turnați încet puțin din amestecul de ciocolată peste gălbenușuri, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Turnați apoi amestecul de gălbenușuri înapoi peste cel de ciocolată și încorporați totul cu grijă, până obțineți o cremă bine închegată.
Pregătiți tava pentru bain-marie, așezând formele de ceramica în ea. Turnați apă fierbinte până când nivelul apei ajunge la jumătatea recipientelor, având grijă să nu pătrundă apă în ele. Această tehnică va ajuta desertul să se coacă lent și uniform.
Umpleți formele ceramice cu amestecul de ciocolată și puneți-le în cuptorul preîncălzit la 130°C. Lăsați-le să se coacă încet timp de 1 oră și 30 de minute, pentru a obține o textură cremoasă și fină.
După coacere, scoateți deserturile și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei pentru 2 ore, apoi transferați-le la frigider pentru 4-6 ore. Înainte de servire, presărați zahăr pe deasupra și caramelizați-l cu ajutorul aparat special de bucătărie, pentru a crea o crustă crocantă și aurie.
Secretul lui chef Joseph Hadad: Pentru o textură netedă, ardeți spuma înainte de a le coace în cuptor.
Poftă bună!
Vezi această postare pe Instagram