Cei 5 jucători de tenis cu cele mai mari venituri

Cei 5 jucători de tenis cu cele mai mari venituri
Cei 5 jucători de tenis cu cele mai mari venituri

Sportul alb este unul dintre cele mai bine plătite din întreaga lume, ceea ce se vede foarte bine dacă analizăm averile primilor 5 jucători. Numărul de titluri pe care le-au câștigat de-a lungul carierei este direct proporțional cu banii pe care i-au acumulat, deși nu aceasta este o regulă. Jucătorii de tenis mai au și alte surse de venit,cum ar fi reclame și sponsorizări.

Oricum, nu ai cum să devii popular dacă nu ești bun la acest sport. Reciproca este valabilă: trebuie să devii bun la tenis ca să devii popular. Dar în acest articol îți vom arăta jucătorii care au câștigat cel mai bine numai din competiții.

Tenisul este un sport care produce foarte mulți bani și există un interes în toată lumea. Acest lucru nu se întâmplă cu prea multe sporturi populare. De exemplu, fotbalul (european) nu are atât de mult succes în State Unite pe cât are tenisul.

Dar și în Europa, tenisul este al doilea cel mai popular sport. De aceea îl și vezi foarte sus în meniul unei agenții de pariuri online. Dacă vrei să pariezi pe tenis, atunci îți recomandăm să-ți deschizi un cont și să plasezi bilete. Vezi și secțiunea de casino care are păcănele tari, precum Dice Roll demo, Shining Crown și multe altele.

Dar să revenim la jucătorii care au câștigat cel mai mult din turnee. Hai să-ți spunem câte ceva despre Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Iga Swiatek, Daniil Medvedev și Rafael Nadal.

Djokovic

Novak Djokovic este cel mai de succes jucător de tenis din istorie. Tenismenul sârb a câștigat în total nu mai puțin de 98 de titluri în circuitul ATP. Dintre acestea, 10 sunt la Australian Open, un record pentru acest turneu de Grand Slam. este deținătorul recordului de trofee de Grand Slam (24) și este triplu Career Slam, adică a câștigat toate cele 4 turnee de Grand Slam de cel puțin 3 ori.

Un asemenea succes i-a adus și foarte mulți bani. Doar din premiile acestor turnee a acumulat 184 de milioane de dolari, ceea ce îl face cel mai prolific din istorie și la acest capitol.

Alcaraz

Spaniolul Carlos Alcaraz face parte din noua generație de jucători de tenis. Născut în 2003, acesta a câștigat deja 15 titluri în Circuitul ATP, dintre care 4 de Grand Slam. A câștigat US Open 2022, Roland Garros 2024 și Wimbledon 2023 și 2024. A devenit cel mai tânăr numărul 1 mondial, la numai 19 ani, în 2022, după ce a câștigat US Open.

Alcaraz are toate șansele să-l depășească pe Djokovic la premii și a acumulat deja câștiguri de peste 34 de milioane de dolari la turnee.

Swiatek

Iga Swiatek este o jucătoare de tenis din Polonia care în ultimii ani a câștigat numeroase premii. A fost numărul 1 WTA pentru un total de 121 de săptămâni și a câștigat, până acum, 22 de titluri la single. Dintre acestea, a câștigat un titlu US Open și 4 titluri Roland Garros. Jucătoarea născută în 2001 mai are multe de arătat, la fel precum Carlos Alcaraz. Dar deocamdată, la momentul scrierii articolului, acestea erau câștigurile sale.

Aceste titluri și turnee câștigate i-au adus deja peste 7 milioane de dolari și suntem siguri că poate mult mai mult.

Medvedev

Jucătorul de tenis rus, Daniil Medvedev, este unul dintre cele mai cunoscute nume din circuitul ATP. În cariera sa, a câștigat 20 de titluri ATP, printre care și finala ATP din 2020. A câștigat și un turneu de Grand Slam, mai exact US Open 2021. A fost aproape să devină și campion Australian Open, fiind finalist în trei rânduri: 2021, 2022, 2024.

În cariera sa, a acumulat deja peste 42 de milioane de dolari, chiar dacă nu are atât de multe turnee câștigate. Dar a ajuns de multe ori în fazele finale ale competițiilor. De asemenea, este născut în 1996 și a devenit profesionist la 18 ani, deci are deja ceva experiență acumulată.

Nadal

Rafael Nadal este cel mai cunoscut jucător spaniol din istoria recentă a tenisului. A fost clasat pe locul 1 în clasamentu ATP timp de nu mai puțin de 209 săptămâni, ceea ce spune deja foarte multe despre succesul său. Multe spune și numărul imens de 22 de titluri de Grand Slam la simplu.

Roland Garros este turneul său preferat, având 14 titluri la competiția pe zgură. 60 dintre cele 86 de titluri ATP au fost pe această suprafață. Tot pe zgură are o serie de 81 de victorii, o secvență aproape imposibil de egalat. Nu-i de mirare că a câștigat ceva bani de pe urma tenisului. Premiile sale, cel puțin până la momentul articolului, însumează aproape 135 de milioane de dolari.

Concluzii

Văzând asemenea numere, putem spune că se câștigă foarte bine în tenis. Condiția de bază este să fii foarte bun, deci să câștigi mai multe turnee. Sunt bineînțeles de preferat cele de Grand Slam. Sunt plătite foarte bine și fazele finale, ceea ce s-a văzut și în cazul lui Daniil Medvedev. Chiar dacă are un singur titlu Grand Slam, a reușit să acumuleze multe câștiguri.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să alegi încălțămintea potrivită în funcție de tipul de jeans

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Furtuna Ashley lovește România! Bucureștiul și sudul țării, sub amenințarea unui ciclon polar. Temperaturile scad până la 15 grade: ”Vom interveni cu o alertă generală”

4 zodii care vor avea de pierdut pe toate planurile în luna octombrie 2024

Simay Barlas, protagonista noului serial „Inimă rebelă”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta celebra actriță în urmă zece ani, la începutul carierei sale

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies