Gyros, rețeta pregătită de Gabriela Cristea. “Va ieși un deliciu. Ce nebunie facem aici!”

Gyros, rețeta pregătită de Gabriela Cristea. “Va ieși un deliciu. Ce nebunie facem aici!”
Gyros, rețeta pregătită de Gabriela Cristea. “Va ieși un deliciu. Ce nebunie facem aici!”

Jurnalista a explicat cum pregătește gyros-ul și care sunt ingredientele de care are nevoie.

Cunoscuta prezentatoare TV este mereu activă în mediul online și împarte pas cu pas rețetele pe care le pregătește pentru familie.

Gyros, rețeta pregătită de Gabriela Cristea[Sursa foto: freepik]

Ingrediente:

  • Carne pui
  • Carne porc
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Cimbru
  • Chilli
  • Boia dulce
  • Sare
  • Condimente arăbești
  • Unt
  • Ulei de măsline
  • Cartofi întregi

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

De această dată, Gabriela Cristea a pregătit gyros și a explicat cum pregătește carnea pentru cuptor, care sunt ingredientele necesare, dar și cum prepară combinația de condimente pentru un gust delicios. “Vreau să fac un gyros. Este carne aceea făcută la greci. Am luat niște ceafă de porc pe care o dezosez și o să vreau să bat fiecare bucată de carne în parte să o mai subțiez un pic.

O să vă arăt imediat cum improvizez o shaorma la cuptor. Procedez așa cu toată carnea. Puteți să faceți și cu carne de pui. Eu am și carne de pui. Puteți să faceți și cu carne de vită, cu ce aveți voi și vă place. Am bătut bine carnea de porc și carnea de pui, iar acum îi fac condimentele, să o condimentăm frumos. În primul rând, radem o ceapă.
Peste ceapa asta vom pune și usturoi. Eu am usturoi granule. Adăugăm și sare, pun ceva sare pentru că e destul de multă carne. Pe lângă asta, am adus și niște cimbru, niște boia dulce și vom pune și ceva iute. Am chilli și mai adaugăm și niște condimente arăbești. Miros interesant, nu voi pune foarte mult. Ulei de măsline. Punem aici toată carnea și amestecăm să se pătrundă gusturile.
Ce nebunie facem aici!”
, a spus Gabriela Cristea.

Modul de preparare al gyros-ului făcut de Gabriela Cristea

Citește și: Gabriela Cristea se pregătește să schimbe prefixul. Ce conștientizări are vedeta TV și cum are de gând să își sărbătorească ziua. „Aniversarea de 50 de ani este despre mine și despre familia mea”

Citește și: Ce a pățit Gabriela Cristea în trafic? Prezentatoarea TV a povestit ce s-a întâmplat, în timp ce își ducea fetele la școală. „Atât de multă frustrare și atât de multă lipsă de relaxare pentru cineva?”

Citește și: Rebecca, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Nu regret nimic” Ce planuri are bruneta după părăsirea emisiunii- kanald.ro

Citește și: O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii- stirilekanald.ro

După ce carnea este amestecată cu toate condimentele, aceasta ia 4 cartofi pe care îi taie la bază, îi pune în tavă, apoi învinge în ei câte un băț de frigărui pe care urmează să stea carnea. Carnea este băgată la cuptor, iar când se rumenește, o taie fâșii subțiri și o mai lasă 10 minute în suc propriu. “Am aici patru cartofi pe care i-am tăiat să nu se miște din tavă.

Luăm câte o țepușă și o înfig în fiecare cartof. Băgăm pe țepușă și punem aici carnea de porc și de pui separat. Cam așa arată carnea după ce am băgat-o. Mai avem un singur lucru de făcut și anume să punem niște unt pe deasupra, să se topească și lăsăm să se rumenească foarte bine în cuptor. Va ieși o nebunie! Ar fi bine să mai ungem cu unt carnea pentru a se rumeni frumos. Scoatem rând pe rând bucățile și le tăiem fâșii. Le mai punem în tavă să se rumenească puțin. După ce am tăiat carnea bine, o amestecăm cu sucul din tavă și o mai lăsăm pentru 10 minute să se rumenească peste tot. Va ieși un deliciu, iar cartofii sunt și ei copți, putem să îi mâncăm. Așa arată carnea noastră la sfârșit. Lângă am făcut o salată tabbouleh, aici avem niște humus picant și cu semințe de dovleac.”, a mai spus vedeta TV.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetăţenii români care pot cere recalcularea pensiei an de an. Iată ce spune legea

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Soţ si soţie, rivali pe podeaua de la “The Floor”

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies