Chef Mihai Dragomir a dezvăluit rețeta pentru varză călită, dar și cum obține un preparat cu mai multe texturi.
Chef Mihai Dragomir, cunoscutul bucătar, care a devenit îndrăgit și activ pe rețelele de socializare după ce a câștigat un show culinar, împarte de fiecare dată rețete delicioase cu toți cei care îl urmăresc.
De această dată, bucătarul a explicat cum pregătește el varza călită, dar și ce anume o face să fie specială, deoarece în farfurie vor fi întâlnite mai multe gusturi și texturi. Începe prin a căli ceapa, împreună cu bacon, peste care adaugă varză proaspătă, iar după ce a stat la călit, adaugă pe deasupra sucul de roșii, apoi lasă la fiert.
“Vreau să vă arăt cum fac eu versiunea mea de varză călită. Pentru asta am nevoie de varză proaspătă, varză murată, ardei iute murat, mărar, cimbru, bacon, ceapă, bulion, făină, ouă și boia afumată. Pentru început, tocăm varză proaspătă, după care o frecăm cu puțină sare. Tocăm ceapa, la început călim baconul cu ceapa, după care adăugăm extra ulei, punem niște boia afumată, iar apoi adăugăm varza. După ce am călit bine varza, punem pasta de tomate, adăugăm niște apă și lăsăm să fiarbă puțin.”
, a spus chef Mihai Dragomir.
Cum obține chef Mihai Dragomir texturile de varză călită din farfurie
Tânărul realizează și câteva pârjoale din varză, pentru care folosește un ou, făină și boia. Adaugă și mărar pentru gust, prăjește pârjoalele, iar când varza călită este gata, scoate totul pe farfurie, așează frumos, pune deasupra pârjoalele, varza murată, ceapă murată și ardeiul iute murat, iar preparatul este gata.
“Următorul element este pârjoala de varză la care folosim un ou, făină și boia afumată. Adăugăm puțin mărar la sfârșit pentru gust. Prăjim bine pârjoalele și pe o parte și pe alta, ele trebuie să fie crocante pentru că asta este ideea, extra textură. Pregătim și varza murată, iar apoi ne apucăm de montat. Punem varza călită, după care punem pârjoalele de varză, varza murată, ardeiul iute murat, ceapă roșie murată iar aceasta este varza mea călită.
Este gustul clasic de varză călită, doar că în mai multe texturi.”, a mai explicat bucătarul.