Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie pe 1 octombrie. Ce e bine să facă fetele pentru a avea o căsnicie fericită

acoperamantul maicii domnului
Acoperamantul Maicii Domnului

În calendarul creștin ortodox există o mulțime de sărbători cu cruce roșie, pe care credincioșii trebuie să le prețuiască, printre care și Acoperământul Maicii Domnului. Află în acest articol ce este bine să facă doamnele, pentru a avea un mariaj fericit.

Toamna există câteva sărbători importante pentru creștini, printre care și Acoperământul Maicii Domnului. Luna octombrie începe cu această sărbătoare importantă, care vine cu o mulțime de tradiții și obiceiuri. Află din acest articol care sunt acelea, dar și ce rugăciune ar fi recomandat să rostești, pentru a te bucura de binecuvântarea Maicii Domnului.

Pe 1 octombrie e Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie

Citește și: Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului, la vreme de necaz și întristare. Cuvintele puternice de mare ajutor

acoperamantul maicii domnului 2024
acoperamantul maicii domnului 2024[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce psalmi să citeşti pentru căsătorie. Sunt cele mai puternice rugăciuni pentru a-ți găsi jumătatea

Pe data de 1 octombrie, credincioșii sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului, o sărbătoare care este trecută cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Această sărbătoare se mai numește, în popor, și „Pocroava”, ce semnifică acoperământul pământului cu brumă sau cu zăpadă.

Fiind o sărbătoare esențială, în toată țara se organizează slujbe special destinate acestei zile. Acoperământul Maicii Domnului este o zi importantă pentru orice credincios, însă mai ales pentru femei. Acestea trebuie să respecte anumite obiceiuri și tradiții, dacă vor să beneficieze de diferitele binecuvântări cu care vine această sărbătoare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce e bine să facă fetele ca să aibă o căsnicie fericită

acoperamantul maicii domnului sarbatoare
Acoperământul Maicii Domnului[Sursa foto: freepik]

În vechile tradiții din popor, Acoperământul Maicii Domnului era o zi foarte importantă pentru fete și femei. Se spune că fetele necăsătorite, dar care își doresc un partener de viață, trebuie să se roage pentru un păr lung și bogat, astfel încât să le atragă atenția bărbaților și ulterior să se înfiripe dragostea. Așadar, femeile care nu sunt încă într-o căsnicie trebuie să se roage pentru o podoabă capilară cât mai spectaculoasă, pentru a își găsi alesul inimii lor.

Alte tradiții și obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului

sarbatoare 1 octombrie 2024
 1 octombrie 2024[Sursa foto: freepik]

Nu doar rugatul este esențial pentru femeile care își doresc o căsnicie fericită. Chiar dacă fata este nemăritată, se spune că data de 1 octombrie este aproape la fel de importantă ca nunta. Dacă își doresc un mariaj plin de bucurii, fetele trebuie să se pregătească temeinic pentru Acoperământul Maicii Domnului și să gătească plăcinte specifice toamnei, cu măr și dovleac, pe care să le împartă în familie.

De asemenea, este interzis ca femeile să își tundă părul pe data de 1 octombrie, fiindcă ne va aduce ghinion, nu doar în căsnicie, ci și în viață. Credincioșii obișnuiesc ca în această zi de mare sărbătoare să țină post, să se roage și să meargă la biserică. Iată o rugăciune puternică, pe care o poți rosti cu ocazia sărbătorii acesteia:

"Preacurată Doamnă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, care poți face tot binele, primește aceste cinstite daruri, care se cuvin numai ție, de la noi nevrednicii robii tăi, Ceea ce ești aleasă din toate neamurile

și te-ai arătat mai înaltă decât toate făpturile cerești și pământești.

Citește și: Cine este personajul principal din „Inimă rebelă”, serialul care are premiera miercuri, la 20:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...- stirilekanald.ro

Căci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor și prin tine am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu și ne-am învrednicit de Sfântul Trup și de Preacuratul Lui Sânge.

Pentru aceasta fericită ești în neamurile neamurilor, ceea ce ești de Dumnezeu fericită, mai luminată decât heruvimii și mai cinstită decât serafimii.

Și acum, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare Fecioară, întru tot lăudată, nu înceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tăi, ca să ne izbăvim de sfatul celui înșelător și de toată primejdia, și să fim păziți nevătămați de toată lovirea cea înveninată a diavolului; ci până în sfârșit cu rugăciunile tale păzește-ne pe noi neosândiți.

Ca prin paza și cu ajutorul tău fiind mântuiți, slavă, laudă, mulțumită și închinăciune, pentru toate să înălțăm, Unuia în Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!"



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Rugăciunea puternică pentru înțelegere între soți. Cuvintele spuse din inimă pentru armonie în familie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, surprinsă de Alin Oprea în costum de baie în vacanța din Tenerife. Cum arată cea care i-a schimbat viața artistului

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Iuliana Tudor, primele declarații despre divorț: „E bine ca drumurile să se împartă”. Vedeta TV a vorbit despre căsnicia cu soțul ei, Răzvan

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies