Veste importantă pentru femeile din România! Cât de mult va crește valoarea tichetelor de masă, începând cu 1 octombrie

Veste importantă pentru femeile din România! Cât de mult va crește valoarea tichetelor de masă, începând cu 1 octombrie
Veste importantă pentru femeile din România! Cât de mult va crește valoarea tichetelor de masă, începând cu 1 octombrie

Din data de 1 octombrie, femeile pensionare se vor bucura de creșterea tichetelor de masă, datorită majorării plafonului neimpozabil la pensii, iar prețul RCA va rămâne plafonat.

În luna octombrie a acestui an, se preconizează că vor avea loc modificări semnificative în ceea ce îi privește pe pensionari, angajați, consumatorii de energie electrică și persoanele aflate sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Conform Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 4.679/2024, valoarea maximă a unui tichet de masă va crește cu patru bani, modificare care se va aplica începând cu data de 1 octombrie, ajungând la 40,04 lei.

Deși nu este o creștere tocmai semnificativă, ci mai degrabă este o indexare semestrială, conform legii, orice veste bună este bine-venită.

Ce modificări se vor face din data de 1 octombrie, cu privire la tichetele de masă

Citește și: Veste bună pentru pensionarele din România! Luna în care se vor majora pensiile

tichete de masa 1 octombrie
Veste importantă pentru femeile din România! Cât de mult va crește valoarea tichetelor de masă, începând cu 1 octombrie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pensionarele care vor primi peste 900 de lei în plus la pensie. Ce spune noua lege schimbată și cine va beneficia de această sumă?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Tichetele de masă sunt bilete de valoare oferite lunar de angajatori salariaților și se pot utiliza doar pentru plata mesei sau achiziționarea produselor alimentare. Angajatorii din sectorul privat nu sunt obligați să ofere tichete de masă.

Pentru semestrul II al anului 2024, începând cu luna octombrie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă (…) nu poate depăși cuantumul de 40,04 lei ”,

a fost precizat în Ordinul Ministerului Finanțelor, din data de 24 septembrie.

Prețul RCA va rămâne plafonat

Plafonarea prețurilor la polițele RCA se va extinde până la sfârșitul anului 2024, decizie anunțată chiar de către premierul Marcel Ciolacu și propusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu scopul de a preveni dezechilibrele în piață și creșterea preturilor la polițele auto.

Atunci când vine vorba despre facturile de energie electrică din luna octombrie, se pare că românii trebuie să plătească o nouă taxă, dat fiind faptul că furnizorii de energie electrică vor introduce o

taxă denumită „contribuție CfD”, care are ca scop finanțarea unui mecanism de sprijin pentru tehnologiile energetice cu emisii reduse de carbon.

pensie femei
Veste importantă pentru femeile din România! Cât de mult va crește valoarea tichetelor de masă, începând cu 1 octombrie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Pensionarele care vor primi peste 900 de lei în plus la pensie. Ce spune noua lege schimbată și cine va beneficia de această sumă?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Calendar ortodox OCTOMBRIE 2024. Cele 4 sărbatori importante ale lunii de care trebuie să ții cont neapărat

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Simay Barlas, actrița care joacă rolul principal Rüya în noul serial „Inimă rebelă”, transformare uluitoare de look! Iată cum arăta aceasta în urmă cu patru ani

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies