Obiceiurile pe care le respectă femeile cu un ten impecabil. Ce trebuie să faci pentru a avea o piele sănătoasă

trucuri pentru ten luminos
trucuri pentru ten luminos

Orice femeie își dorește să aibă un chip luminos și frumos, însă este nevoie de o atenție sporită. Află din acest articol care sunt secretele doamnelor care au un ten curat și frumos.

Indiferent de cât de machiată ești sau cum te îmbraci, să ai un ten frumos este necesar. Acest aspect indică o femeie îngrijită, care pune preț pe sănătatea și frumusețea ei. Descoperă în acest articol care sunt obiceiurile pe care le respectă doamnele cu un ten impecabil.

Hidratarea

Citește și: 3 motive pentru care rutina ta de îngrijire a pielii nu funcționează și cum îți poți alege produsele potrivite

pielea
Cum să ai pielea frumoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Calendarul de îngrijire pentru piele. Cum să îți îngrijești pielea în funcție de perioade

Hidratarea este esențială pentru o viață sănătoasă. Modul în care îți tratezi organismul la interior, reflectă felul în care acesta arată la exterior. Așadar, este vital să te hidraetezi pe tot parcursul zilei cu apă. Pentru un plus de gust, poți adăuga în apa ta câteva fructe, precum zmeură, căpșuni, coacăze sau chiar lămâie și mentă.

Este recomandat ca înainte să îți bei cafeaua sau să mănânci, să bei un pahar cu apa, pentru a îți începe ziua cu un plus de vitalitate. Nu doar hidratarea internă este importantă, ci și cea de la nivel extern. Așadar, introdu în rutina ta de îngrijire produse pe bază de acid hialuronic, pentru a avea o piele luminoasă și hidratată, indiferent de anotimp.

Somnul de calitate

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Somnul de calitate este esențial pentru bunăstarea generală și inclusiv pentru sănătatea pielii. În timpul somnului, corpul tău repară și întinerește celulele, inclusiv celulele pielii, ceea ce duce la un ten mai tânăr și mai luminos. Este vital ca în fiecare seară să dormi minim 8 ore și să te odihnești cât de mult poți.

Alimentație echilibrată

ten frumos
ten frumos[Sursa foto: freepik]

Felul în care te comporți cu organismul tău la interior, va reflecta modul în care pielea și corpul tău arată la exterior. De aceea, pentru a avea un ten cât mai lipsit de imperfecțiuni, este obligatoriu să ai o alimentație cât mai sănătoasă. Evită pe cât posibil sucurile carbogazoase, zahărul, produsele de panificație, dar și cele ultra-procesate, cum sunt mezelurile.

Este important să introduci în alimentația ta de zi cu zi, alimente cât mai naturale, cum sunt legumele, fructele, peștele, ouăle și carnea slabă. În momentul în care ești mai atentă la ceea ce mănânci, vei observa schimbări sesizabile și la nivelul pielii. De multe ori, persoanele care se confruntă cu problemele la nivelul pielii, cum este acneea, au de fapt probleme în alimentație.

Protejează-ți pielea de soare

ingrijirea tenului
ingrijirea tenului[Sursa foto: freepik]

Expunerea la razele UV dăunătoare poate accelera îmbătrânirea pielii, dar și cauza tot felul de alte problemele la nivelul pielii. Doamnele care se îngrijesc de tenul lor și care arată foarte bine, cu siguranță nu uită să folosească produse cu SPF. Este vital ca ori de câte ori ne expunem la razele UV, să folosim creme destinate tipului nostru de ten, însă cu factor de protecție.

În fiecare dimineață, indiferent de vreme, folosește o cremă lejeră cu spf 30 sau 50.

Citește și: Breaking News! Motorul unui avion Ryanair a luat foc la decolarea de pe un aeroport din Italia! Toate zborurile din Bari au fost oprite- kanald.ro

Citește și: O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat- stirilekanald.ro

Rutină de îngrijire atent aleasă

Chiar dacă este important să ținem cont de factori precum alimentație, hidratare sau somn, este evident că trebuie să ne îngrijim și la exterior de tenul nostru. Așadar, orice doamnă cu piele frumoasă știe exact ce tip de piele are și ce produse sunt destinate acelui tip de ten. De asemenea, este vital ca în fiecare seară să ne demachiem, să folosim un gel de curățare blând și să folosim produse cât mai naturale, potrivite nevoilor noastre. Nu tot ce este mult este și bun, așa că alege să ai o rutină simplă, dar eficientă. Totodată, tratamentele la salon ajută mult.  Mai mult, ori de câte ori te confrunți cu o problemă la nivelul pielii, apelează la un dermatolog și ia în considerare sfaturile medicului.

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să îți menții fondul de ten perfect pe tot parcursul zilei: 6 sfaturi utile

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

VIDEO. Autoritățile au identificat șoferul care a produs tragedia din Bangkok. 3 profesori și 20 de elevi și-au pierdut viața

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Cu cine și-a petrecut Andreea Bostănică ziua de naștere! „Cu cine împarți o felie de tort?”. Influencerița și-a cumpărat o casă luxoasă și a sărbătorit pe cinste la Paris

Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit angajatul până când nu a mai mișcat


Cookies