Semnificația numelui Toma. De unde provine și ce înseamnă. Mesajul nebănuit pe care îl poartă

semnificatie nume toma
semnificatie nume Toma

Toma este un nume foarte îndrăgit în România, pe care îl poartă o mulțime de băieți. Află din acest articol care este semnificația acestui nume.

Citește și: Cum să ai încredere în intuiția ta cu 3 pași simpli

toma semnificatie nume
Toma semnificatie nume[Sursa foto: freepik]

Citește și: Urări de Sfântul Ciprian. Cele mai frumoase mesaje de La Mulți Ani

Numele Toma este răspândit pe tot mapamondul, chiar dacă poate fi reinterpretat, așa cum este versiunea Thomas. În special în ultimii ani, mulți părinți din România au ales să își denumească băiețelul Toma, un nume foarte frumos și apreciat.

Cu toate acestea, este important ca înainte să îi alegi numele copilului tău, să știi exact ce semnificație are acel nume, deoarece se spune că numele îți poate influența parcursul vieții. Numele Toma are o semnificație profundă și o istorie bogată, având rădăcini biblice și o semnificație deosebită. Descoperă în rândurile de mai jos care este semnificația acestui nume, dar și de unde provine și care este originea numelui Toma.

Care este semnificația numelui Toma

toma
Toma[Sursa foto: freepik]

Se spune că cei ce poartă numele Toma sunt oameni sinceri și devotați. Își exprimă loialitatea în orice relație, însă nu sunt cele mai sociabile persoane. Uneori, timiditatea lor este confundată cu aroganță, dar după ce se integrează într-un grup, reușesc să devină adorați de cei din jur,

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

De unde provine și care este originea numelui Toma. De asemenea, sunt oameni extrem de creativi, care reușesc de-a lungul vieții să creeze lucruri splendide. În copilărie, cei ce poartă numele Toma sunt foarte dornici de iubire și atenție. Își doresc să simtă cu adevărat afecțiunea celor din jur și în special a părinților.

De unde provine și care este originea numelui Toma

toma
Toma[Sursa foto: freepik]

Pentru orice părinte, momentul în care alege numele copilului, fie că este vorba de băiețel sau fetiță, este unul foarte important. Este esențial să alegem prenumele în funcție nu doar de cum sună cu numele de familie, dar și de proveniență și semnificație.

Numele Toma are origini ebraice, provenind din „ta’oma”, tranducându-se în „geamăn”. Datorită semnificației sale legate de „geamăn”, numele Toma poate sugera o personalitate complexă și echilibrată. Numele Toma este folosit în multe culturi și limbi, având diferite forme precum „Thomas” în engleză, „Tomás” în spaniolă și portugheză.

Este un nume scurt, ușor de pronunțat și de reținut, ceea ce îl face popular în rândul părinților care caută un nume simplu, dar plin de semnificație.

Cea mai cunoscută figură asociată cu acest nume este Sfântul Apostol Toma, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos. Potrivit Sfintei Scripturi, Sfântul Toma este cunoscut pentru momentul emblematic, în care și-a exprimat îndoielile cu privire la Învierea lui Iisus, ceea ce a dus la expresia „Toma necredinciosul”.

În fiecare an, pe 6 octombrie, credincioșii creștini ortodocși îl comemorează pe Sf. Toma.

Citește și: Roberta și Sebastian, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Fiecare primește ceea ce merită” Unde se află acum cei doi, alături de fetița lui Sebastian- kanald.ro

Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro

Alegerea numelui Toma pentru un copil poate fi o decizie inspirată nu doar datorită bogatei sale semnificații biblice și istorice, dar și pentru valorile pe care le simbolizează: loialitate, curiozitate, și echilibru. De asemenea, este un nume care se potrivește perfect cu o mulțime de nume de familie românești. Un alt aspect foarte important este acela că dacă îți numești băiețelul Toma, va fi un nume potrivit atât în copilărie, cât și în adolescență sau la maturitate.

Rugăciune către Sfântul Toma

Iată o rugăciune puternică, pe care să o rostești ori de câte ori simți că ai o problemă:

“Apostole Sfânt Toma, roagă pe Milostivul Dumnezeu, să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre.

Sfânt Apostol al lui Hristos, roagă-te și cere pentru noi ajutor de sus, ca să nu ne împiedicăm de piatra ispitirii, ci să mergem pe calea poruncilor lui Hristos.

Fii ajutorul nostru și apărător în toată viața noastră. Ajută-ne să săvârșim această viață cu frică de Dumnezeu și cu evlavie și să ne învrednicim de răspuns bine-primit la strașnica judecată, ca să preaslăvim preafrumosul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.”



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Care este semnificația numelui Teodora. Mesajul special pe care îl poartă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit

Al Pacino, la un pas de moarte: „A fost cumva șocant să deschizi ochii și să vezi așa ceva”. Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat marele actor

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după 11 ani de la accidentul care i-a schimbat viața: Acesta a fost socru mic la nunta fiicei sale. Cum a arătat rochia de mireasă a Ginei, fata fostului pilot de Formula 1

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies