Cele mai frumoase destinații pentru vacanța de iarnă, în Europa. Ce orașe merită vizitate, chiar și în sezonul rece

vacanta iarna
vacanta iarna

Se apropie sezonul rece și multe persoane se gândesc deja la vacanța de iarnă. Chiar dacă este frig afară, merită să descoperim frumusețea anumitor locații. Află din acest articol care sunt cele mai frumoase orașe din Europa, pe care să le vizitezi iarna.

Iarna transformă multe orașe europene într-un peisaj de basm, oferindu-le un farmec aparte. De la târgurile de Crăciun pline de viață și atmosfera festivă, până la arhitectura impresionantă acoperită de zăpadă, Europa este plină de destinații de vis în sezonul rece. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt destinațiile în care merită să îți planifici o vacanță, chiar dacă este frig afară.

Viena

Citește și: Ce să vizitezi în Luxemburg: Cele mai frumoase locuri de vizitat în inima Europei

destinatii de vacanta iarna
destinatii de vacanta iarna[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce să vizitezi în Catania! Cum să îți petreci timpul în una din cele mai populare locații din paradisul sicilian

Această destinație este una dintre cele mai populare, atunci când vorbim de o vacanță pe timpul iernii.

Târgul de Crăciun de la Viena este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa și atrage annual, o mulțime de turiști. Atomsfera este una de basm și adorată în special de cei mici. Cu toate acestea, Viena oferă și multe alte atracții turistice, de care te poți bucura și fără să fie luna decembrie. O vizită la Opera din Viena sau o plimbare cu trăsura prin centrul istoric al orașului îți va oferi o experiență de neuitat.
Palatele Hofburg și Belvedere sunt cu adevărat impresionante și oferă o istorie foarte interesantă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Paris

Indiferent de anotimp, orașul iubirii are un farmec aparte. Capitala Franței este una dintre cele mai frumoase destinații de iarnă. Cu toate că orașul este faimos pentru primăverile sale romantice, iarna aduce o magie specială. Străzile Parisului sunt decorate festiv, iar piețele de Crăciun din jurul Turnului Eiffel și Champs-Élysées creează o atmosferă

de poveste. La fel de romantic poate fi și să își bei cafeaua privind străzile acoperite de zăpadă. De asemenea, în momentul în care ți se face prea frig, de poți delecta în interior, în muzeul Louvre sau în catedrala Notre-Dame.

Praga

Praga se transformă într-un loc magic în timpul iernii, datorită străzilor impresionante și a clădirilor gotice. Piața de Crăciun este una dintre cele mai frumoase din Europa, oferind dulciuri tradiționale, vin fiert și o atmosferă festivă.

De asemenea, ai o mulțime de locuri frumoase în care să te plimbi, precum: Podul lui Carol, cartierul evreiesc sau orașul vechi.

Londra

Capitala Angliei este o destinație ideală pentru sezonul rece, în special în luna decembrie. O mulțime de străzi din centrul orașului sunt decorate festiv, oferind orașului o magie aparte. Winter Wonderland, un parc tematic de sărbători organizat în Hyde Park.

este o destinație ideală atât pentru copii, cât și pentru adulți, fiindcă aici există târg de Crăciun, patinoar, carusele și diverse atracții. De asemenea, Covent Garden devine un loc magic în timpul iernii, cu decorațiuni festive spectaculoase, un brad imens și diverse evenimente tematice.

Citește și: Roberta și Sebastian, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Fiecare primește ceea ce merită” Unde se află acum cei doi, alături de fetița lui Sebastian- kanald.ro

Citește și: Ea este Virginia, doctorița de la ATI care a fost aproape strivită de o șoferiță! Coincidență stranie, accidentul s-a produs după ce și-a înmormântat socrul - stirilekanald.ro

Copenhaga

destinatii vacanta iarna europa
destinatii vacanta iarna europa[Sursa foto: freepik]

În special în ultimii ani, Copenhaga este o destinație din ce în ce mai populară în rândul românilor. Atmosfera din capitala Danemarcei este unică și specifică țărilor nordice. Chiar dacă poate să devină foarte frig în lunile de iarnă în Copenhaga, magia orașului te va face să uiți de acest inconvenient. Canalele din Nyhavn sunt deosebite iarna, vizitele la Palatul Amalienborg și Muzeul Național al Danemarcei sunt activități excelente.

Budapesta

orase de vizitat iarna
orase de vizitat iarna[Sursa foto: freepik]

Capitala Ungariei este una dintre destinațiile preferate ale românilor, nu doar pentru faptul că este în apropierea țării, ci și pentru peisajele sublime din acest oraș. Dunărea, clădirile impresionante și străduțele pitorești, oferă acestui oraș o atmosferă aparte, chiar și în timpul sezonului rece. Piața de Crăciun din Piața Vörösmarty este una dintre cele mai mari din Europa Centrală și oferă produse tradiționale maghiare, cadouri artizanale și delicii culinare.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

7 locuri pe care le poți vizita în Madrid

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit

Decizia neobișnuită luată de Ștefan Stan după divorț. Ce promisiune a făcut pentru fetițele lui

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după 11 ani de la accidentul care i-a schimbat viața: Acesta a fost socru mic la nunta fiicei sale. Cum a arătat rochia de mireasă a Ginei, fata fostului pilot de Formula 1

"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...


Cookies