Laura Cosoi a explicat cum pregătește macaroanele cu brânză, unul din preparatele adorate de fiicele ei.
Laura Cosoi, cunoscuta actriță română de film, teatru și televiziune, activă mereu în mediul online și îndrăgită pentru familia frumoasă pe care o are, este mereu activă și împarte cu urmăritorii săi numeroase sfaturi din viața de zi cu zi. De această dată, vedeta a postat pe rețelele de socializare cum pregătește un preparat îndrăgit în familia ei, și anume macaroanele cu brânză. Aceasta a dezvăluit ingredientele de care are nevoie, dar și modul de preparare.
“Pe lista noastră de cel puțin doua ori pe lună se află budinca cu macaroane. Fetele adoră acest preparat, iar pentru mine este comod pentru că după ce îl mănâncă acasă cald, îl primesc și rece a doua zi pachețel la grădi/școală. Așadar rețeta de macaroane cu brânză dulce și sărată la cuptor este următoarea:
Ingrediente:
- 400 g macaroane
- 250 g brânză dulce de vaci
- 200 g brânză sărată (telemea, cașcaval, brânză de burduf sau feta)
- 3 ouă
- 200 ml smântână
- 50 g unt (pentru uns tava și deasupra)
- 2 linguri de zahăr (opțional, pentru gustul dulce)
- Opțional: coajă rasă de lămâie sau stafide (pentru un plus de aromă)”, a scris Laura Cosoi.
Modul de preparare al macaroanelor cu brânză
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Modul de preparare este unul destul de simplu, astfel începe prin a fierbe macaroanele, le scurge și le clătește sub un jet de apă rece, apoi trece la amestecul de brânză dulce și brânză sărată, iar în funcție de gust, adaugă sare sau zahăr. Încorporează ulterior ouăle bătute cu smântână, apoi pentru un plus de gust adaugă coajă rasă de lămâie sau stafide. Amestecă macaroanele cu compoziția de brânză și ouă, apoi merge la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
“1. Pregătirea pastelor: Fierbe macaroanele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și clătește-le sub un jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere.
Amestecul de brânză: Într-un bol, amestecă brânza dulce cu brânza sărată mărunțită. Poți să guști amestecul și, dacă e nevoie, să adaugi sare. Dacă preferi un gust mai dulce, adaugă zahărul și amestecă bine. Încorporează și ouăle bătute, smântâna și, dacă dorești, coajă rasă de lămâie sau stafide.
Asamblarea: Unge o tavă cu unt. Amestecă macaroanele fierte cu compoziția de brânză și ouă, apoi toarnă totul în tavă. Deasupra, pune bucățele mici de unt pentru o crustă aurie și frumoasă.
Coacerea: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Introdu tava în cuptor și lasă la copt pentru aproximativ 30-40 de minute, până când preparatul capătă o culoare aurie frumoasă deasupra.”, a mai scris vedeta pe contul de socializare.