Cea mai simplă mască împotriva căderii părului făcută în casă. Ingredientele naturale de mare ajutor

Cea mai simplă mască împotriva căderii părului făcută în casă. Ingredientele naturale de mare ajutor
Cea mai simplă mască împotriva căderii părului făcută în casă

Află din rândurile de mai jos care este cea mai eficientă mască de păr care previne căderea părului!

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă multe femei din numeroase motive, atât genetice, nutriționale cât și hormonale. Află din rândurile de mai jos cum poți obține o mască simplă și eficientă împotriva căderii părului pe care o poți face în confortul propriei case!

Mască împotriva căderii părului făcută în casă

Citește și: Cum să arăți bine fără să porți machiaj. Trucurile prin care vei fi mult mai frumoasă natural și prin care să îți pui în valoare trăsăturile

Cea mai simplă mască împotriva căderii părului făcută în casă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Scapă de mătreață cu ajutorul unei măști pe bază de ulei de măsline și zahăr brun! Trucul prin care femeile pot avea un scalp sănătos

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 lingură de miere
  • 1 ou
  • 1 lingură de iaurt natural
  • 5 picături de ulei esențial de rozmarin

Mod de preparare:

Cea mai simplă mască împotriva căderii părului făcută în casă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  1. Într-un bol mic, amestecă oul cu uleiul de cocos și mierea până obții o compoziție omogenă.
  2. Adaugă iaurtul și amestecă bine până când ingredientele se combină complet.
  3. Mai apoi, adaugă cele 5 picături de ulei esențial de rozmarin și amestecă din nou.
  4. Aplică masca pe părul umed, începând de la rădăcini până la vârfuri, masând ușor scalpul timp de câteva minute pentru a stimula circulația.
  5. Acoperă părul cu o cască de duș sau un prosop și lasă masca să acționeze timp de 30-45 de minute.
  6. Clătește părul cu apă călduță și spală-l cu șamponul tău obișnuit. De asemenea, repetă această procedură o dată pe săptămână pentru a obține cele mai bune rezultate.
    După câteva săptămâni, vei observa că părul tău devine mai sănătos, mai puternic și mai rezistent la cădere.

Ce ingrediente naturale ajută părul deteriorat 

Cea mai simplă mască împotriva căderii părului făcută în casă[Sursa foto: freepik]

De asemenea, pe lângă ingredientele folosite în masca de păr, printre cele mai benefice se numără și aloe vera care ajută la reducerea mătreții, la calmarea iritațiilor și la hidratarea părului fragil.

Atunci când vine vorba de uleiurile naturale pe care le poți găsi în orice magazin sunt cele de argan și de măsline care sunt bogați în acizi grași, vitamine și care hrănesc și repară părul deteriorat. Cele două ajută la reducerea despicării vârfurilor și la protejarea părului împotriva deteriorării cauzate de căldură. 

Dacă părul este deteriorat deja, puteți apela și la ulei de ricin. Acesta reușește să stimuleze creșterea podoabei capilare și este bogat în acizi grași omega-6 și omega-9, hrănind astfel rădăcinile părului și îmbunătățind circulația sângelui la nivelul scalpului.

Astfel, o mască hrănitoare poate face minuni pentru sănătatea scalpului și rezistența firelor de păr. 

Un alt ingredient natural care se găsește deja în majoritatea bucătăriilor gospodinelor este oțetul de mereu care menține echilibrul pH-ului scalpului și ajută la curățarea reziduurilor acumulate. Mai mult decât atât, acesta ajută la închiderea cuticulelor părului, ceea ce îl face să fie mai neted și mai strălucitor. O clătire ocazională cu oțet de mere poate preveni cu succes căderea părului și îmbunătăți textura acestuia.

Citește și: Bianca Giurcă, în lacrimi după conflictul cu Julia: „Plâng de nervi”. Motivul pentru care concurenta dă vina pe Patrick- kanald.ro

Citește și: Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire- stirilekanald.ro

Câte fire de păr cad pe zi

Cea mai simplă mască împotriva căderii părului făcută în casă[Sursa foto: freepik]

De obicei, o persoană pierde între 50 și 100 de fire de păr pe zi, însă acest lucru este o etapă firească în viața firului de păr. Cu toate astea, dacă observi că pierzi mai mult de 100 de fire de păr pe zi sau că părul tău devine vizibil mai rar în anumite zone, ar putea fi un semn al unei probleme mai serioase.

Se întâmplă acest lucru neplăcut din cauza stresului excesiv, problemelor hormonale, deficiențelor nutriționale sau altor afecțiuni care trebuie depistate și tratate la timp. Din fericire, prin folosirea în mod regulat a măștilor din ingrediente naturale, alături de alte produse de îngrijire a părului și un stil de viață cât mai sănătos, femeile pot preveni căderea excesivă a podoabei capilare.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să obțineți cu ușurință părul strălucitor

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Una dintre cele mai grele amintiri din viața lui Tavi Clonda. Artistul, dărâmat de pierderea tatălui său: "Este foarte dureros, nu mă așteptam să fie chiar așa"

S-a aflat cine vor fi nașii la nunta lui Iancu Sterp: „Fiecare cum simte!”

Yaman își dă seama că Serhan este implicat în răpirea sa. Vezi ce se întâmplă în această seară în „Inima Rebelă”, începând cu ora 20:00 și online live pe Kanal D România

De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure


Cookies