Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?

Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?
Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?

Conform reprezentanților Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), din data de 1 noiembrie, vârstnicii vor primii pensii mărite!

Începând abia cu data de 1 noiembrie 2024, peste 100.000 de pensionari vor beneficia de o mărire a pensiilor, însă până în acest moment, nu au intrat în posesia unei decizii oficiale și nici în posesia sumelor de bani.

Pensiile se măresc din 1 noiembrie

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Cu cât se modifică alocațiile de la 1 ianuarie 2025

marire pensie
Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această mărire?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Casa de Pensii a specificat care sunt perioadele asimilate la vechimea în muncă

Începând cu data de 1 noiembrie 2024, pensionarii vor beneficia de o majorare a pensiilor recalculate, în timp ce casele de pensii din fiecare zonă în parte, continuă să proceseze informațiile beneficiarilor. Se pare că aceștia urmează să primească decizii bazate pe Legea 360/2023, recalculările fiind realizate conform noii formule, decizii care sunt luate în urma mai multor recalculări, procesarea fiind una care necesită un timp de lucru mai mare din partea angajaților.

„Sunt decizii ce au mai multe recalculări prin adăugare stagii și/sau venituri, iar în cazul lor procesarea fiind anevoioasă, necesitând timp de lucru mai mare din partea lucrătorilor.  Un procent mic sunt și acele decizii retrase, unde s-au constatat greșeli. Ele se revizuiesc și se transmit deciziile corecte”, au spus specialiștii în pensii.

Emiterea deciziilor legate de majorarea pensiilor se poate decala

Întârzierile pot avea loc și din cauza stării deteriorate în care se află dosarele unor pensionari, fiind destul de vechi. Astfel, doar reconstituirea documentelor necesare durează mai mult timp pentru a asigura corectitudinea informațiilor. De asemenea, atunci când vine vorba despre depunerea unor contestații la casele de pensii, pensionații trebuie să știe că vor primi un răspuns în termen de 30 de zile de la data în care au fost înregistrate documentele, urmând să primească un răspuns administrativ pentru a confirma corectitudinea sau decizia de recalculare.

„Dacă este corect calculată decizia, primiți un răspuns administrativ de confirmare a corectitudinii sau se emite decizia de recalculare corectă”, au mai spus reprezentanții caselor de pensii.

marire
Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această mărire?[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Anunț pentru pensionarele din țară! Casa de Pensii a specificat care sunt perioadele asimilate la vechimea în muncă

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Fiul lui Ion Țiriac, revoltat pe afirmația lui Ilie Năstase: "Sunt numai prostii care nu au nicio legătură cu realitatea"

Horoscop 27 octombrie 2024. O zodie întâmpină provocări la locul de muncă

Irinel Columbeanu a mers la fosta vilă de la Izvorani, mistuită de flăcări în urmă cu câțiva ani. Reacția emoționantă a fostului milionar în momentul în care a văzut fotografia fiicei sale printre ruine: „M-a cutremurat”

De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure


Cookies