5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac

5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac
5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac

Iată ce poți să pregătești folosindu-te de dovleac, vedeta anotimpului de toamnă.

Cu siguranță dovleacul este vedeta anotimpului de toamnă, iar pe lângă ornamentele pe care le facem cu ajutorul lui, acesta poate să ne bucure și de un gust inedit, în diverse preparate. Fiind de sezon și întâlnit la orice pas, trebuie să încercăm neapărat câteva preparate cu el, iar indiferent că vorbim de faptul că este adăugată într-o masă principală sau un desert, acesta va reuși să ne surprindă gustul de fiecare dată.

Te poți bucura de dovleac în cele mai inedite moduri, iar acesta să vă ofere de fiecare dată un gust la care nici măcar nu ați visat.

Plăcintă cu dovleac, iaurt înghețat și scorțișoară

Citește și: Supă cremă de porumb. O alegere excelentă când vrei să te bucuri de o masă sănătoasă!

5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac
5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretul pentru cea mai bună dulceață de gutui fără zahăr. Cât se lasă la fiert și ce mai poți adaugă pentru un gust aparte

Desertul cu care poți impresiona întreaga familie este plăcinta cu dovleac, iaurt înghețat și scorțișoară, care oferă, pe lângă gust, și răcoarea de care ai nevoie. Rețeta este foarte ușor de realizat, iar pentru ea ai nevoie de iaurt grecesc, jumătate de cană de dovleac conservat, câteva lingurițe de scorțișoară, o linguriță de condiment pentru plăcintă de dovleac și o cană de cereale. Nu uita să adaugi jumătate de cană de nuci, iar tot ce rămâne de făcut este să adăugați iaurtul cu dovleacul într-un bol și să le amestecați foarte bine.

Ulterior, adăugat scorțișoară după gust, condimentul pentru plăcintă de dovleac, zdrobiți cerealele, iar toate acestea vor fi omogenizate până când compoziția este gata. De asemenea, puteți să lăsați cerealele întregi pe deasupra, iar plăcinta urmează să fie băgată la cuptor. Pentru un gust crocant, adăugați nucile pe deasupra compoziției în momentul în care o așezați în tavă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Fursecuri delicioase cu dovleac

5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac
5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac[Sursa foto: freepik]

Fursecurile sănătoase cu dovleac, combinația pe care trebuie să o încercați. În compoziția pe care o realizați în mod obișnuit pentru acestea, puteți adăuga jumătate de cană de dovleac conservat, iar ulterior veți adăuga condimentele după bunul plac. Compoziția va ieși una delicioasă, iar după ce ați realizat formele și le-ați așezat în tavă, nu uitați să adaugi câțiva fulgi de ciocolată pe deasupra.

Caramele vegane cu dovleac

Preparate dovleac
Preparate dovleac[Sursa foto: freepik]

Un alt desert cu care veți surprinde întreaga familie este foarte ușor de realizat, din doar câteva ingrediente. Caramelele vegane de dovleac sunt gata în aproximativ 20 de minute, iar tot ce aveți nevoie este de fiecare dată la îndemână. Folosiți-vă de curmale pentru a crea o pastă lipicioasă, două linguri de unt de dovleac sau piure de dovleac, o linguriță de condimente pentru plăcinta de dovleac, ulei de cocos topit și puțină sare de mare.

Începeți prin a adăuga formale la cuptor, până când acestea devin lipicioase, iar ulterior veți realiza o pastă din ele, pe care o aveți amesteca cu piureul de dovleac. Pentru un plus de savoare și o aromă crocantă, în momentul în care veți realiza biluțele pentru a le introduce la cuptor, adăugați deasupra lor semințele preferate, iar caramelele sunt gata.

Citește și: Kiprianos și Teodora se cunosc! Ce relație există între cei doi concurenți din Casa iubirii. Robi fierbe de gelozie: "Ascunde ceva, îi tremură vocea!"- kanald.ro

Citește și: Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire- stirilekanald.ro

Bile de dovleac fără coacere

5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac
5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac[Sursa foto: freepik]

Pentru acest preparat delicios aveți nevoie de ovăz integral, pe care îl măcinați și îl adăugați peste piureul de dovleac și untul de nuci. Adăugați din condimentele preferate pentru un plus de savoare, realizați biluțele, apoi lăsați-le la frigider pentru câteva ore. Acest preparat este delicios, nu necesită coacere, iar dacă aveți musafiri, puteți să îi surprindeți cu un desert rapid.

Mini cheesecake cu dovleac

5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac
5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac[Sursa foto: freepik]

Această prăjitură cu siguranță va surprinde întreaga familie, astfel că aveți nevoie de o cană de caju, jumătate de cană de lapte de cocos, jumătate de cană de piure de dovleac, jumătate de cană de sirop de arțar, două linguri de ulei de cocos, o linguriță din condimentele preferate pentru plăcinta cu dovleac  extract de vanilie și lămâie. Pentru crustă aveți nevoie de nuci pecan și curmale. Începeți prin a lăsa la înmuiat caju timp de o oră și curmalele timp de 10 minute, apoi tapetați formă de brioșă cu folie de plastic și începeți să realizați crusta. Amestecați nucile pecan până se macină, adăugați sarea de mare și curmalele, iar amestecul pe care îl obțineți îl turnați în forma de brioșe până se formează o crustă. Aceste prăjituri în forme sunt delicioase, iar pe deasupra puteți să le oferiți și culoare în funcție de preferințe.  



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Alimente care dau energie și nu îngrașă. Ce e ideal să consumi toamna

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Fiul lui Ion Țiriac, revoltat pe afirmația lui Ilie Năstase: "Sunt numai prostii care nu au nicio legătură cu realitatea"

VIDEO Horoscop săptămânal 14 – 20 octombrie 2024. Astrologul Ana-Maria Ticea: “Nativii Rac au parte de foarte multe situații la locul de muncă, să fie foarte atenți.”

Cine este Kiprianos, noul concurent care a pășit în „Casa iubirii”! Are 23 de ani și este jumătate grec. Pentru ce fată a intrat în competiție

De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure


Cookies