Covrigei cu must, desertul toamnei de la Mănăstirea Jercălăi. “Se pot servi dimineața cu ceai.”

Covrigei cu must, desertul toamnei de la Mănăstirea Jercălăi. “Se pot servi dimineața cu ceai.”
Covrigei cu must, desertul toamnei de la Mănăstirea Jercălăi. “Se pot servi dimineața cu ceai.”

Părintele Grigore de la Mănăstirea Jercălăi a pregătit covrigei cu must, desertul toamnei de la Mănăstirea Jercălăi.

Părintele Grigore de la Mănăstirea Jercălăi a pregătit, pentru Trinitas, rețeta covrigeilor cu must, de post, desertul perfect pentru toamnă, iar acesta a dezvăluit și ingredientele de care aveți nevoie pentru a-i pregăti chiar la voi acasă.

Ingrediente:

  • 250 ml must proaspăt
  • 50 ml ulei
  • 500 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • susan, mac sau sare grunjoasă pentru decor

Cum este realizat aluatul pentru covrigei

Citește și: Rețeta de chiseliță de prune pregătită de sora Margareta de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului: „Se servește cu mămăliguță caldă și este un desert binevenit.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Care este secretul cornulețelor perfecte? Bunica Emilia de pe TikTok l-a dezvăluit! „Prăjiturile astea uscate sunt bune că le ții într-o cutie metalică și le păstrezi mai multe zile.”

Începe prin a încălzi mustul, iar până când acesta se încălzește, pune făina într-un vas mare cu sare și ulei, iar când mustul este cald, adaugă zahărul și drojdia și așteaptă să se activeze. Frământă coca împreună cu mustul până când devine o compoziție elastică. 

“Facem o rețetă cu covrigei din must. Se pot servi foarte bine cu un pahar cu must, cu un ceai dimineața sau cu cafea. 

Punem must cam 250 de ml, îl punem la încălzit, până se încălzește mustul amestecăm făina într-un vas mai mare, sare și ulei. Acum s-a încălzit mustul, adăugăm zahărul și drojdia în mustul încălzit, lăsăm să se activeze drojdia. Este un desert cu puține ingrediente. Am turnat mustul încălzit și acum frământăm ca pe o cocă cu aluat. Obținem un aluat elastic pe care să-l putem modela. Facem niște covrigi cu must și cu susan pe care o să-i coacem la cuptor.”,
a spus părintele Grigore.

Cum pregătește părintele covrigeii cu must

Citește și: Rebecca, primele declarații despre copii. Ce spune fosta concurentă de la Casa iubirii despre un nou iubit- kanald.ro

Citește și: Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire- stirilekanald.ro

După ce coca este gata, o lasă la dospit timp de 30 de minute, apoi realizează covrigeii și îi bagă la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute. Aceștia pot fi ornați pe deasupra cu susan, mac sau sare. 

“S-a făcut o cocă, o lăsăm un pic să dospească 30 de minute și apoi revenim și facem covrigei, apoi îi punem la cuptor.

Am dospit aluatul, iar după 30 de minute modelăm covrigeii. Sunt de post. Acum presărăm un pic de susan peste covrigei. Sunt mai multe rețete, alții le fac mai sărați, alții cu sare, cu alții mac, apoi îi punem la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute. S-au rumenit covrigeii, sunt cu susan și cu must. Sunt foarte buni de post, se pot servi dimineața cu ceai și seara după ce vii de la serviciu cu un par de vin sau must.”,
a mai spus părintele.

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Rețeta de chiseliță de prune pregătită de sora Margareta de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului: „Se servește cu mămăliguță caldă și este un desert binevenit.”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Fiul lui Ion Țiriac, revoltat pe afirmația lui Ilie Năstase: "Sunt numai prostii care nu au nicio legătură cu realitatea"

Cum s-au cunoscut Valentin Sanfira și Codruța Filip. De ce aspect a fost atras artistul în cadrul unei emisiuni. “S-a lăsat foarte greu”

Kiprianos și Teodora se cunosc! Ce relație există între cei doi concurenți din Casa iubirii. Robi fierbe de gelozie: "Ascunde ceva, îi tremură vocea!"

De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure


Cookies