Ce ingredient secret a folosit chef Sorin Bontea, pentru un lapte de pasăre ca la mama acasă? "Puteți pune și zahăr pudră, să aibă mai mult gust de vanilie, să fie mai parfumat!"

Ce ingredient secret a folosit chef Sorin Bontea, pentru un lapte de pasăre ca la mama acasă?
Ce ingredient secret a folosit chef Sorin Bontea, pentru un lapte de pasăre ca la mama acasă? "Puteți pune și zahăr pudră, să aibă mai mult gust de vanilie, să fie mai parfumat!"

Chef Sorin Bontea ne ajută să pregătim o rețetă tradițională de lapte de pasăre.

Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară. Acesta și-a obișnuit urmăritorii din mediul online, ca deseori să îi surprindă cu diverse rețete postate chiar pe paginile sale de Facebook sau Instagram. În cursul zilei de ieri, acesta a postat u n filmuleț pe contul său de Instagram, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti o rețetă autentică de lapte de pasăre.

Lapte de pasăre, pregătit de chef Sorin Bontea

Citește și: Secretul lui chef Sorin Bontea pentru chifteluțele marinate. Ce trebuie să faceți pentru ca acestea să iasă ca la restaurant. “Ce bine arată, ce bine miroase!”

Citește și: Drob de pui, rețeta delicioasă pentru sărbătorile pascale a lui chef Sorin Bontea. „Senzație! Mie îmi place să pun ceapă mai multă.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 2 pliculețe de extract de vanilie
  • 5 ouă
  • 80 g zahăr vanilat sau pudră
  • O linguriță de oțet
  • 100 g zahăr

Mod de preparare

“Punem laptele la fiert, 1 litru de lapte.

Aici am 2 pliculețe de vanilie cu Bourbon. După cum bine știți, eu am ales să folosesc acest lapte, pentru că este un lapte colectat de la fermierii din zona, a Brașovului, și în felul ăsta mă bucur de un produs 100% românesc. Să fiarbă laptele, zic.

Batem albușurile spumă, prima dată fără zahăr, da? Și acum punem cele 80 de grame de zahăr, eu am zahăr vanilat, puteți pune și zahăr pudră, să aibă mai mult gust de vanilie, să fie mai parfumat.

Ca să fim siguri că nu se taie, punem și un pic de oțet, da? O linguriță, așa, de oțet. Punem în zahăr puțin câte puțin, 3-4 unități cât se poate de egale. (…) Gata!

Acum, ce trebuie să facem, trebuie să le fierbem. Luăm în lingură, cam 2 minute pe o parte, 2 minute pe cealaltă parte. Între timp, cât fierb albușurile, 100 de grame de zahăr, cele 5 gălbenușuri, amestecăm până se topește zahărul.

Citește și: Dan Negru, mesaj de Sf. Parascheva: „Rescunosc, sunt un pupător de moaște.” Ce le transmite prezentatorul credincioșilor care se află acum la Iași- kanald.ro

Citește și: Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul- stirilekanald.ro

Scoatem albușurile de la fiert. Acum am să strecor laptele, și am să fac practic sosul de vanilie.

Laptele nu trebuie să fiarbă din nou, luăm de aici un pic să punem peste gălbenușuri, să amestec. Nu vreau să fac ouă jumări sau scrambled eggs. Însă un pic, încorporăm încet.

Acum am dat un pic jos laptele de pe foc, da? Și pun câte un pic din compoziția de gălbenușuri, să o încorporez. Amestec în continuu, apoi punem din nou pe foc, la foc mic, iar acum trebuie să avem puțină răbdare, pentru că trebuie să amestecăm continuu, până se îngroașă.

Normal ar trebui să ajungă la 82 de grade, dar nu am termometru.

Oprim focul, eu zic că este gata! Dulce, nu foarte dulce! (…) Fericirea este mai aproape decât crezi!”, a explicat chef Sorin Bontea, în filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Drob de pui, rețeta delicioasă pentru sărbătorile pascale a lui chef Sorin Bontea. „Senzație! Mie îmi place să pun ceapă mai multă.”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

“Merge într-un picior” Fiica Savetei Bogdan, la un pas de complicații grave după o pedichiură nereușită. Cătălina, operată de urgență

Ce categorie de femei se vor bucura de un al 13-lea venit? Unele vor beneficia și de prime de Crăciun!

Kiprianos, noul concurent din Casa iubirii, accident cumplit la finalul Galei! Aflați ce a pățit tânărul, dar și cum își va ispăși Robi pedeapsa primită, luni, 14 octombrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire


Cookies