Dat fiind faptul că Gabriela Cristea a trebuit să aibă un regim alimentar mai sănătos, recent, aceasta a pregătit o salată de ton cu un delicios dressing.
Gabriela Cristea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, de la noi din țară. Pe lângă acest aspect, vedeta și-a dezvoltat și abilitățile de bucătar, iar deseori ne uimește cu rețete diverse și gustoase, pe pagina sa de Facebook, iar de această dată, jurnalista este nevoită să își schimbe regimul alimentar, așa că ieri a pregătit o altă rețetă delicioasă, și anume salată de ton cu dressing.
Salată de ton, pregătită de Gabriela Cristea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- Mix de salată
- O conservă mică de ton în suc propriu
- Castraveți
- Ridichi
- Un ardei gras roșu
- O ceapă roșie
- 4 măsline verzi
- Piper Cayenne
- O lingură de sâmburi de struguri
- 3 granule de sare celtică
- O jumătate de lămâie
- Semințe de cânepă necorticată
Mod de preparare
„Astăzi o să-mi fac o salată de ton. Curățăm castraveții și îi tăiem, așa cum considerăm noi și cum vrem noi, că asta e frumusețea atunci când gătești acasă, că poți să-ți faci tu cum vrei să arate mâncarea. Urmează și ridichile. Tăiem și ardeiul gras, așa cum ne place nouă și tăiem și un pic de ceapă, din asta, roșie și frecăm bine, bine și ceapa în mână, ca să se frăgezească și să nu mai fie atât de iute.
Și uite cum avem totul pregătit, hai să montăm salata că de acum situația este foarte simplă. Punem așadar, ridichile, castraveții, punem și ceapa aici undeva, și ardeiul... wow ce frumos arată! Și să nu uităm, că am zis că pun și vreo 2-3 măsline... 4, așa, perfect! Iar pe mijloc o să punem cutia. Eu am optat pentru ton în suc propriu, pe care o să-l și scurg un pic, dar o să las și un pic de suc înăuntru, pentru că în felul ăsta o să zemuiesc puțin salata noastră.
Acum hai să facem și un dressing. Începem așa, am niște piper Cayenne, pentru că face bine la inimă, nu vă speriați că nu prea curge, piperul Cayenne e mai moale și atunci... nu curge. O să pun o lingură de ulei de sâmburi de struguri, doar atât. O să mai pun 3 granule de sare celtică, avem jumătate de lămâie, pe care o stoarcem deasupra și mai am aici semințe de cânepă necorticată, cam o lingură pun, îmi plac mult de tot, ăsta este un aport de proteină.
Amestec salata și ne apucăm de masă!”, a explicat Gabriela Cristea, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.