Rețeta virală de ciocolată Dubai. Cum se prepară desertul care face furori pe internet

Rețeta virală de ciocolată Dubai.
Rețeta virală de ciocolată Dubai. Cum se prepară desertul care face furori pe internet

Iată cum se prepară faimoasa ciocolată Dubai și care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru ea.

Ciocolata Dubai a devenit virală pe toate rețelele de socializare, iar cozile de la cofetărie sunt interminabile atunci când vine vorba de a face cunoștință cu un gust inedit. Aceasta ajuns imediat în mâinile tuturor iubitorilor de dulciuri, iar diferitele arome au reușit să-i surprindă pe toți cei care au achiziționat-o. Nu trebuie să stai ore la cozile cofetăriilor pentru a o obține și tu, ci poți să faci acest preparat chiar la tine acasă, pentru a te bucura de el de o aromă personalizată.

Ce este ciocolata Dubai și cum se prepară

Citește și: Cristina Șișcanu încearcă ciocolata Dubai, alături de fiica ei. Care a fost reacția vedetei? „Doamne! Ce bunătate!”

Rețeta virală de ciocolată Dubai.
Rețeta virală de ciocolată Dubai.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Daniela Iliescu și Culiță Sterp au încercat ciocolata Dubai. Cum li se pare desertul viral? „Pentru asta ați făcut atâta tam-tam?”

Ciocolata Dubai este specială tocmai pentru faptul că este umplută cu cataif și fistic. Este desertul care face furori pe rețelele de socializare, iar aceasta a ajuns foarte rapid și la noi în țară, acolo unde a devenit vedetă printre iubitorii de dulciuri. Ciocolata Dubai te duce cu gândul la lux, însă nu este doar un moft al orașului din Orientul Mijlociu. Este o ciocolată artizanală, făcută din ingrediente de calitate superioară, iar prin combinațiile de arome puteți să obțineți gusturi spectaculoase.

Este o ciocolată crocantă, dulce, perfectă pentru cei care nu refuză acest tip de desert niciodată. Acest tip de ciocolată este din cataif, binecunoscuta fidea fină, folosit în dulciurile arăbești, iar la interior se mai găsește și fisticul măcinat, toată această combinație fiind învelită în ciocolată neagră, cu lapte, albă sau o combinație de toate trei.

Rețetă de ciocolată Dubai

Rețeta virală de ciocolată Dubai.
Rețeta virală de ciocolată Dubai.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Poți să îți pregătești chiar și tu acasă propria ciocolată Dubai, folosindu-te de următoarele ingrediente și de cantitățile pe care le consideri necesare pentru ca desertul tău să fie unul delicios.

Ingrediente

200 g  kataif

200 g ciocolata amăruie

200 g ciocolata cu lapte

50 g unt

Citește și: Dana Roba a cerut schimbarea încadrării lui Daniel Balaciu. Ce despăgubiri cere: „Îl execut silit și acolo și voi vinde tot”- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"- stirilekanald.ro

200 g cremă de fistic

Mod de preparare

Ciocolata Dubai a făcut furori peste tot pe internet, iar prețul acestuia nu este unul deloc ieftin. Aveți nevoie de o formă de silicon, preferabil de ciocolată, iar primul pas este să toci mărunt kataiful și să-l prăjești până când se rumenește. Ulterior, luați de pe foc, iar următorul pas este să topiți ciocolata.

Puteți să folosiți un singur tip de ciocolată sau să amestecați ciocolata albă, neagră și pe cea cu lapte, pentru un gust inedit. Se toarnă un strat subțire de ciocolată topită în formă și se bagă la frigider pentru 30 de minute pentru a se întări. Între timp, amestecați kataiful rumenit cu crema de fistic până când se omogenizează, apoi scoateți forma din frigider și turnați primul strat, peste care mai veniți cu încă un înveliș de ciocolată.
Pe deasupra puteți să folosiți și o ciocolată de altă culoare, pentru a realiza anumite imagini pe ea. Ulterior, trebuie să introduceți din nou la frigider până când aceasta devine suficient de tare pentru a fi consumată.

Cât fistic se pune

Rețeta virală de ciocolată Dubai.
Rețeta virală de ciocolată Dubai.[Sursa foto: freepik]

Dacă doriți să realizați rețeta standard, aveți nevoie de 200 de grame de cremă de fistic, însă acest lucru depinde foarte mult și de forma de silicon pe care o aveți. Astfel, dacă aceasta este mai mare, iar kataiful nu este omogenizat cum trebuie, mai puteți adăuga cremă de fistic pentru ca întreaga compoziție să devină una omogenă și ușor de turnat în forme. Pentru formele de silicon mai mici, acelea în care tableta de ciocolată este mai subțire, aveți nevoie de 100 g de fistic pe care să-l amestecați cu kataiful prăjit. Opțional, pentru un gust și mai crocant, puteți adăuga și fistic tocat după gust, dar și în funcție de cât de mult vă doriți să fie dulce desertul pe care îl pregătiți la voi acasă.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cu cât vinde Gabriela Cristea celebra ciocolata Dubai. “Exact cât să mănânci o dată sau dacă ești la cură de slăbire.”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Reacții în lanț după ce Theo Rose a anunțat că s-a căsătorit cu Anghel Damian. Nume sonore din SHOWBIZ: "Ce frumooooos! Un sentiment pe care îl înțeleg perfect"

7 moduri de a te organiza în această toamnă

Dennis se îndreaptă către Alexandra! Gagea fierbe de gelozie și aruncă replici înțepătoare: „Nu-i atât de frumoasă”

„Nici unghii la mâini nu mai are” - Clipe de groază pentru Amalia, fata care a dispărut din București și a apărut, ca din senin, pe o bancă din Călugăreni


Cookies