De ce se despică vârfurile părului și ce poți să faci. Principalele motive explicate de specialiști

De ce se despică vârfurile părului și ce poți să faci. Principalele motive explicate de specialiști
De ce se despică vârfurile părului și ce poți să faci. Principalele motive explicate de specialiști

Cum poți avea grijă de vârfurile despicate și motivul pentru care se întâmplă asta cu părul tău.

Vârfurile despicate pot fi o reală problemă pentru doamnele și domnișoarele care vor să aibă o podoabă capilară strălucitoare și sănătoasă. De cele mai multe ori, indiferent cât de mult apelăm la scurtarea părului, ele vor apărea inevitabil, iar aceste lucruri sunt cauzate de o serie de factori interni și externi. Vârfurile despicate ajung de multe ori să ne facă să nu obținem coafura pe care ne-o dorim, iar părul nostru ajunge treptat să își piardă din elasticitate și să se rupă de la jumătate.

De ce se despică vârfurile părului și cum îl poți îngriji

Citește și: De ce cade părul la femei în special toamna. Cum explică specialiștii, principalele cauze

Mască păr vârfuri despicate
Mască păr vârfuri despicate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Descoperă secretele unei apariții impecabile. 10 lucruri pe care să le eviți pentru a nu avea un look ieftin

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Foarte multe persoane se confruntă cu vârfurile despicate, iar acest lucru este o imperfecțiune destul de frecventă a părului de care trebuie să avem grijă pentru a nu fi deteriorat și mai mult. Această problemă este întâlnită adesea la femeile care au părul mediu spre lung și gros, însă, în funcție de tratamentele pe care le folosim și tipul de vopsea pe care o băgăm în firul nostru, acestea contribuie mai mult sau mai puțin în despicarea lui, indiferent de lungime.

Primul semn al prezenței capetelor despicate sunt nodurile care se formează în timp ce pieptănam podoaba capilară, iar ulterior ajung să se rupă. Cauzele pot fi destul de multe, iar părul fragil poate să dezvolte astfel de vârfuri despicate dacă atenția pe care o acordăm nu este una destul de mare. În primul rând, acest lucru este dat de faptul că firul de păr și-a pierdut elasticitatea pe măsură ce a crescut și a îmbătrânit.
Cauzele acestor slăbiri pot fi multiple, de la anumite deficiențe pe care le poți avea în organism, până la cauze externe precum razele ultraviolete, atunci când vă expuneți un timp îndelungat la soare fără să-l protejați, aerul poluat, clorul din piscine sau din apă, dar și vântul și frigul pot contribui la această despicare a firului de păr.

Mască păr vârfuri despicate
Mască păr vârfuri despicate[Sursa foto: freepik]

Totodată, o serie de tratamente cosmetice pe care le folosim chiar la noi acasă pot afecta firul de păr.

Aici intră inclusiv uscătorul de păr pe care îl folosim după baie, folosirea plăcii sau ondulatorului de păr, chiar și peria rotativă, fără să folosim o protecție în funcție de tipul nostru de păr sau pentru necesitățile acestuia. Vopsirea îndelungată a părului sau decolorarea lui poate duce la despicarea vârfurilor, însă acest lucru poate fi dat chiar și de o dietă greșită. O îngrijire a acestei probleme este posibilă chiar și fără a trece într-o alegere extremă, ceea ce înseamnă tăierea părului pentru a elimina partea deteriorată.
Cu toate acestea, specialiștii indică tunderea vârfurilor la câteva luni, tocmai pentru a se regenera. Dacă ai făcut și tu acest pas, poți începe prin a cere ajutorul unui specialist care să îți ofere o gamă de produse speciale tipului tău de păr, deoarece nu este de ajuns să apelezi la toate tratamentele virale pe care le vezi în mediul online. De asemenea, încearcă să eviți cât mai mult uscătorul de păr, placa sau ondulatorul atunci când este nevoie, iar pentru a obține rezultatul dorit poți apela chiar și la metode naturale de ondulare, cum ar fi împletirea lui peste noapte.
Uleiurile care sunt date la vârfuri îl pot face să fie mult mai puternic, deoarece ele creează o acoperire asupra firului de păr și reconstruiesc vârful deteriorat. Uleiul de migdale, de cocos, untul de sheea sau uleiul de broccoli sunt doar câteva tipuri de ulei pe care le poți folosi pentru a scăpa de această problemă.

Citește și: Reacția neașteptată a lui Teo Trandafir după ce a aflat ca David Popovici refuză să conducă mașinile primite de la Ion Țiriac: „Dacă eram maică-ta, te băteam de te sminteam”- kanald.ro

Citește și: Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...- stirilekanald.ro

Cea mai simplă mască făcută acasă pentru vârfurile despicate

Mască păr vârfuri despicate
Mască păr vârfuri despicate[Sursa foto: freepik]

Există o mască pe care o poți realiza chiar la tine acasă pentru vârfurile despicate, care va grăbi și creșterea părului. Poți scăpa de această problemă cu doar câteva ingrediente, folosindu-te de un gălbenuș de ou, 3 linguri de ulei de măsline și o lingură de miere, iar după ce amesteci întreg conținutul, tot ce trebuie să faci este să aplici masca spre vârfuri cu o oră înainte de a te spăla pe cap. Este suficient să folosești această mască o dată la două săptămâni, iar rezultatele vor fi vizibile și părul tău va fi mult mai sănătos.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Importanța tăierii vârfurilor despicate

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Dorian Popa, iubeşte din nou! Ce spune despre noua cucerire care i-a pus inima pe jar: "Am dreptul să îmi găsesc fericirea"

Cum să te asiguri că rujul roșu rămâne intact pe buze pe tot parcursul zilei

Bertan Asllani, actorul care joacă rolul Alaz Soysalan, în noul serial „Inimă rebelă”, pasiune uluitoare! Iată cu se ocupă carismaticul tânăr când nu se află pe platourile de filmare

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies