Mini tort cu dulceață de vișine. Va impresiona și cel mai pretențios degustător!

mini tort cu dulceata de visine
Mini tort cu dulceață de vișine

O rețetă ideală pentru o aniversare în familie. Cu siguranță va fi pe placul tuturor invitaților, însă în special pe placul persoanei sărbătorite!

Acest desert se poate servi la orice ocazie, încă în special într-un moment aniversar, în care abia aștepți să îți petreci ziua cu cei apropiați, fie că este vorba despre familie sau despre prieteni. Tortul este unul cu adevărat dulce, format din 4 straturi și o cremă delicioasă de frișcă, la care se adaugă și câteva semințe de dovleac, ca decor. Finalul este unul diferit în gust, însă atât de armonios și preferat!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Cum pregătește Gabriela Cristea limoncello și care sunt pașii pe care îi urmează până siropul este gata. “Puteți să puneți și o păstaie de vanilie”

tort cu visine
Mini tort cu dulceață de vișine[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 preparate pe care trebuie neapărat să le gătești în luna octombrie

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 4 ouă
  • 150 g de zahăr
  • 150 g de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat sau 1 linguriță de esență de vanilie
  • 50 ml de lapte
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru crema de frișcă

  • 400 ml de smântână pentru frișcă
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic întăritor pentru frișcă, opțional
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 250 g de gem de vișine sau dulceață de vișine, fără sâmburi

Ingrediente pentru decor

desert cu visine
Mini tort cu dulceață de vișine[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare blat de vanilie

Citește și: VIDEO| „Taci din gura aia!”. Conflict aprig între Antoni și Moldo! Lacrimile lui Criss l-au făcut Moldo să explodeze- kanald.ro

Citește și: "E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere- stirilekanald.ro

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Tapetează baza unei tăvi rotunde cu hârtie de copt și unge ușor marginile cu unt sau puțin ulei, pentru a preveni lipirea.
  3. Pune albușurile într-un bol uscat, iar gălbenușurile într-un alt bol. Este important ca albușurile să nu aibă urme de gălbenuș pentru a se bate bine. Cu un mixer, bate albușurile împreună cu un praf de sare până devin o spumă fermă.
    Adaugă zahărul în trepte și continuă să bați până obții o bezea lucioasă și fermă, care nu curge dacă întorci bolul. Încorporează gălbenușurile, adăugându-le unul câte unul și mixând ușor, la viteză mică. La final, adaugă esența de vanilie sau zahărul vanilat pentru aromă.
  4. Cerne făina împreună cu praful de copt și adaugă treptat în compoziție. Încorporează făina folosind o spatulă sau o lingură mare, pentru a păstra aerul din aluat și a obține un blat pufos.
    La final, toarnă laptele și amestecă ușor până când se omogenizează.
  5. Toarnă aluatul în tavă și nivelează suprafața. Coace timp de 30 de minute, până când blatul devine auriu și trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasă blatul să se răcească complet pe un grătar. După ce s-a răcit, taie blatul în 4 straturi egale folosind un cuțit lung sau o ață alimentară.

Mod de preparare cremă de frișcă

  1. Pune smântâna pentru frișcă într-un bol rece. Bate frișca la viteză mare, adăugând treptat zahărul pudră și esența de vanilie. Continuă să bați până obții o cremă fermă. Atenție să nu o bați prea mult, deoarece se poate transforma în unt. Dacă dorești un plus de stabilitate, adaugă întăritorul pentru frișcă. Păstrează 3 linguri de frișcă pentru decor.

Asamblare, decorare si servire

  1. Așază primul strat de blat pe un platou sau pe un suport de tort. Dacă dorești un tort și mai fraged, poți însiropa fiecare strat cu puțin sirop de zahăr sau suc de fructe. Întinde un strat subțire de gem de cireșe pe suprafața primului blat, apoi adaugă un strat generos de frișcă. Nivelează crema cu o spatulă pentru o distribuire uniformă.
  2. Pune al doilea strat de blat deasupra și repetă procesul. Continuă la fel cu al treilea și al patrulea strat.
  3. După ce ai așezat ultimul strat de blat, acoperă întregul tort cu un strat subțire de frișcă, folosind o spatulă sau un cuțit, pentru a netezi suprafața.
  4. La baza tortului, presară semințele de dovleac în coajă, aranjându-le ușor. În centrul tortului, așază 8 vișine din dulceață pentru un strop de culoare. Dacă vrei să accentuezi decorul, poți pune puțin gem de cireșe sub vișine pentru a le fixa mai bine.
  5. Lasă tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore, astfel încât straturile de cremă să se întărească și aromele să se pătrundă.
  6. Scoate tortul din frigider cu 10 minute înainte de servire. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de  Chili con carne, rețetă mexicană. O idee bună de prânz sățios!, pentru un preparat autentic și de impact, puțin picant și condimentat pe măsură, perfect pentru întâlnirile cu prietenii, atunci când îți dorești să îi surprinzi si să serviți și alt fel de mâncare în afară de pizza sau burger.

dulceata cu visine
Mini tort cu dulceață de vișine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

5 preparate pe care trebuie neapărat să le gătești în luna octombrie

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Tragedia care putea să îi fie fatală. Prin ce moment dureros a trecut Mircea Cîmpeanu, actualul soț al Mariei Ciobanu: "Mulțumim bunului Dumnezeu"

Diana Matei, invitată duminică la "40 de întrebări cu Denise Rifai"

Incredibil ce a apărut pe pagina Alexandrei după ce s-a apropiat tot mai mult de Dennis! Imaginile vorbesc de la sine: „Mă atragi în vraja ta”

Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...


Cookies