O rețetă ideală pentru un picnic în familie. Se prepară ușor, se poate transporta la fel de ușor și cu siguranță va fi pe gustul tuturor.
Desertul este ușor de pregătit și va impresiona prin gustul proaspăt și decorul fresh. Blatul este unul pufos, absolut delicios și ușor de preparat, crema de frișcă completează perfect desertul, iar pentru a adăuga și un strop de fresh, adăugăm bucățele mici de căpșune, tăiate fie cubulețe, fie fâșii, în funcție de preferințe. Pentru a decora desertul în concordanță cu interiorul, vom așeza și câteva vârfuri de frișcă deasupra, iar ulterior și câteva bucăți de căpșune.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.
Ingrediente
Ingrediente pentru blatul de vanilie
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 5 ouă
- 150 g de zahăr
- 120 g de făină
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 2 linguri de ulei
- 1 linguriță de praf de copt
Ingrediente pentru crema de frișcă
- 400 ml de smântână pentru frișcă
- 3 linguri de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 200 g de căpșuni, tăiate bucăți mici
Ingrediente pentru decor
- 200 ml de frișcă bătută
- 8 bucăți de căpșune întregi
Mod de preparare desert
Mod de preparare blat
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Pune albușurile într-un bol mare și gălbenușurile într-un alt bol. Adaugă un praf de sare și mixează până obții o spumă tare. Adaugă treptat jumătate din cantitatea de zahăr și continuă să mixezi până când albușurile devin lucioase. Adaugă restul de zahăr peste gălbenușuri și mixează până când obții o compoziție cremoasă, deschisă la culoare. Adaugă esența de vanilie și uleiul. Adaugă albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.
- Toarnă aluatul în tavă, nivelează ușor și coace 15 minute, până devine ușor rumenit.
- Imediat după coacere, presară pe un prosop curat puțin zahăr pudră pentru a evita lipirea blatului, apoi răstoarnă blatul fierbinte pe prosop și îndepărtează hârtia de copt. Rulează-l ușor, cu tot cu prosop, și lasă-l să se răcească complet.
Mod de preparare cremă de frișcă
- Într-un bol bine răcit, bate smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră și esența de vanilie, până obții o cremă fermă. Amestecă delicat bucățile de căpșune în crema de frișcă.
Asamblare, decorare și servire
- După ce s-a răcit complet, desfă blatul și îndepărtează prosopul. Pune crema de frișcă și căpșune pe toată suprafața blatului, lăsând o margine liberă pe toate laturile. Rulează blatul cât mai strâns posibil, dar fără să presezi prea mult pentru a nu se rupe. Învelește rulada în folie alimentară și las-o la frigider pentru 2 ore, astfel încât crema să se stabilizeze.
- Bate frișca pentru decor până devine fermă și pune-o într-un poș cu dui în formă de stea sau oricare altul. Decorează rulada cu câteva vârfuri de frișcă pe suprafața ruladei. Pune câte o căpșună deasupra, din loc în loc.
- Taie rulada în felii egale și servește-o rece.
Îți recomandăm și rețeta de Paste cu sos pesto. Un gust absolut deosebit, atunci când sosul este pregătit direct în casă!, pentru un moment romantic în doi, pregătit chiar acasă, cu multe iubire. În loc să le achiziționați direct preparare, aceste paste cu sos făcut în casa, vă va ridica așteptările de la orice fel de paste, în special pentru combinația plăcută de gust.