O rețetă ideală pentru un moment în familie. În funcție de ingredientul principal ales, supa cremă se poate realiza pe placul oricărei persoane!
Acest preparat se poate servi în orice sezon, fie că vorbim despre sezonul cald, atunci când se recomandă să fie servită rece, dar și pentru sezonul rece, atunci când se recomandă să fie servită caldă și cremoasă, pentru a vă bucura de un gust cu adevărat gustos. Alegerea ingredientului principal vă poate ajuta să preparați o supă cremă diferită și pe placul vostru. Modul de preparare este unul simplu, iar dacă veți alege să o gustați cu crutoane, veți avea parte și de o textură crocantă în combinație cu cea cremoasă a supei cremă.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- 500 g de broccoli proaspăt sau congelat
- 2 cartofi medii
- 1 ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 750 ml de supă de legume sau apă
- 200 ml de smântână pentru gătit, opțional
- Sare și piper, după gust
- 3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare
Mod de preparare legume
- Spală broccoli-ul sub jet de apă rece și împarte-l în buchețele. Păstrează câteva mici buchețele pentru decorul final.
- Curăță cartofii, morcovul, ceapa și usturoiul. Taie ceapa și usturoiul mărunt, iar cartofii și morcovul în cuburi mici pentru a fierbe mai repede.
- Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul timp de 3 minute, până devin translucide. Pune cartofii și morcovul în oală, amestecând ușor timp de 3 minute.
- Toarnă supa de legume sau apa peste legume și adaugă buchețelele mari de broccoli. Acoperă oala și lasă legumele să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute, până când toate ingredientele sunt fragede.
- Într-o crăticioară separată, fierbe în apă ușor sărată buchețelele mici de broccoli păstrate pentru decor timp de 3 minute.
Mod de preparare supă cremă
- După ce legumele din oala principală sunt fierte, ia oala de pe foc și pasează totul cu ajutorul unui blender vertical până obții o textură fină și cremoasă. Dacă folosești smântână, adaug-o în supă și amestecă bine. Pune din nou oala pe foc și lasă să mai dea un clocot ușor, apoi ia-o deoparte.
Servire
- Distribuie supa cremă de broccoli în boluri adânci, asigurându-te că nu le umpli complet, pentru a lăsa suficient spațiu pentru decorul final. Adaugă câteva buchețele de broccoli fierte în fiecare bol, pentru a oferi și o textură ușor crocantă supei cremă. Poți adăuga, după preferință, un strop de smântână sau ulei de măsline. Supa poate fi savurată atât caldă, cât și la temperatura camerei, fiind perfectă alături de crutoane crocante sau felii de pâine proaspătă. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Mini tort cu dulceață de vișine. Va impresiona și cel mai pretențios degustător!, pentru un tort perfect de sărbătoare. Indiferent de ocazia specială la care alegi să îl servești, va impresiona pe toată lumea, cu siguranță! Crema va aduce un gust dulce, iar dulceața de vișine o va completa perfect. Dulceața se poate înlocui cu oricare alta doriți, după preferințe sau chiar mai mult, se poate înlocui cu gem sau cu fructe proaspete, de asemenea, alese după bunul plac.