Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare

cum sa ai o piele sanatoasa
Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare

Pielea noastră trebuie să fie îngrijită mereu, pentru a ne bucura de sănătatea ei.

Există nenumărate tratamente pe care le poți face chiar acasă, dacă îți dorești să ai grijă mai mult de pielea ta. În plus, există și multe trucuri de care putem ține cont, pentru a vedea rezultatele dorite asupra pielii noastre, fie că este vorba despre exfoliere, hidratare din interior sau exterior, curățarea fetei, utilizarea produselor potrivite pentru fiecare tip de ten în parte sau chiar atenția sporită asupra ingredientelor pe care respectivele produse le conțin.

Aceste sfaturi te vor ajuta să ai o piele mult mai sănătoasă, dacă îți păstrezi rutina în mod repetat.

 

1. Exfolierea este cheia

Când procesul de regenerare a pielii a început să încetinească, celulele moarte se adună la suprafață, făcând pielea să arate fără luciu și, uneori, chiar ușor gri. Prin exfoliere, poți scăpa de aceste celule moarte, dezvăluind un ten mai proaspăt, luminos și revigorat.

Exfolierea netezește suprafața pielii, ajutând-o să reflecte mai bine lumina și oferindu-i acea strălucire sănătoasă pe care o căutăm cu toții.

Citește și: Cum să îți îmbunătățești aspectul. 5 sfaturi pentru a arăta mai bine

Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: 8 activități pentru zilele răcoroase de toamnă. Idei cum poți îmbina relaxarea cu momentele pe care să le surprinzi în fotografii

2. Hidratează-te în interior și în exterior

Majoritatea dintre noi nu bem suficientă apă și consumăm prea multă cofeină, ceea ce duce la deshidratare. Când corpul tău este deshidratat, asta se reflectă în aspectul pielii: pot apărea pete, uscăciune sau riduri și linii fine mai vizibile.

Împarte greutatea ta corporală la 2, iar rezultatul este cantitatea minimă de apă, pe care ar trebui să o consumi zilnic. Dacă faci mișcare regulat, vei avea nevoie de și mai multă apă. Acum că știi cum să îți hidratezi corpul din interior, pentru a menține pielea hidratată, folosește produse care ajută la reținerea umidității. Caută ingrediente precum glicerina și acidul hialuronic. 

piele stralucitoare
Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare[Sursa foto: freepik]

3. Niciodată să nu te culci fără să te speli pe față

Iată de ce nu ar trebui să sari peste spălatul pe față înainte de culcare. Pe parcursul zilei, pielea ta este expusă la factori care o afectează negativ. Radicalii liberi generați de acești factori duc la decolorare, un ton neuniform al pielii și afectează colagenul. Asta înseamnă că, dacă nu ai grijă, te poți confrunta cu un ten mat, linii fine, riduri și piele lăsată. De-a lungul zilei, pe față se adună uleiuri și impurități care pot bloca porii, ducând la o textură neuniformă și la probleme.

Așa că fă-ți un bine în fiecare seară și spală-ți fața înainte de somn.

Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

4. Nu folosiți produse create pentru tipul greșit de piele

Pentru ca pielea ta să arate cât mai strălucitoare, este important să folosești produse de îngrijire adaptate tipului tău de ten și nevoilor tale specifice. Alegerea unor produse nepotrivite poate irita pielea sau afecta bariera de hidratare. În timp, acest lucru poate duce la un aspect obosit și îmbătrânit prematur. De exemplu, produsele pentru tenului gras nu funcționează bine pentru pielea uscată sau sensibilă. Dacă folosești un cleanser spumos, pentru ten gras, pe o piele sensibilă sau uscată, riști să elimini hidratarea esențială de care are nevoie. Dacă nu ești sigur ce produse ți se potrivesc, nu ezita să ceri sfaturi. E mult mai bine să investești în produse corecte decât să folosești unele care pot face mai mult rău decât bine.

piele sanatoasa
Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare[Sursa foto: freepik]

5. Luați în considerare produsele cu ingrediente de strălucire

Ingredientele care oferă strălucire ajută la diminuarea decolorărilor și a diferențelor de ton, care pot face pielea să pară fără luciu. Alege produse precum creme hidratante, seruri, demachiante sau tonere ce conțin ingrediente precum vitamina C, extract de lemn-dulce, niacinamidă sau acid kojic, pentru o îngrijire mai sigură a pielii.

piele sanatoasa si stralucitoare
Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cea mai simplă mască împotriva căderii părului făcută în casă. Ingredientele naturale de mare ajutor

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Top 5 tendințe de pantofi de toamnă pe care le vei vedea peste tot în acest sezon, potrivit stiliștilor

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies