Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”

Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”
Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”

Oana Roman a vorbit despre pensia alimentară și despre pașii realizați pentru a obține acele sume de bani.

Oana Roman este mereu activă pe rețelele de socializare și vorbește despre numeroase aspecte de interes public din viața ei sau din jur. Deoarece a postat mai multe detalii cu privire la pensia alimentară pe care fostul soț nu a plătit-o fiicei sale, acum vedeta TV a ținut să vină cu anumite clarificări pentru toți cei care nu au înțeles foarte bine situația cu care se confruntă.

Astfel, în baza deciziei în instanță pentru plata pensiei alimentare sau un acord parental, părintele care nu primește pensie alimentară nu trebuie să mai deschidă niciun proces, ci să meargă direct la un executor judecătoresc care va pune poprire pe conturi și sechestru pe bunurile celui care nu a achitat. 

“Am lăsat-o pe Isa la pictură și am o oră de așteptat. Voiam să lămuresc o treabă, pentru că multe dintre cele care mă urmăresc aici nu au înțeles despre ce este vorba.

Poate că nu am fost destul de clară. Pentru a recupera pensia alimentară neplătită de un părinte, dacă aveți acord parental sau decizia în instanță prin care unul din părinți este obligat să plătească o anume pensie alimentară și nu plătește acea pensie alimentară, după trei luni consecutivi de neplată  acordul parental sau hotărârea în instanță sunt titlurile executorului. Deci nu mai trebuie să faceți proces în instanță. Mergeți direct la un executor judecătoresc care va executa părintele care nu a plătit pensia alimentară punându-i popriri pe conturi și sechestru pe bunuri.
E simplu.”,
a spus Oana Roman.

Cum a obținut Oana Roman banii pensiei alimentare

Citește și: Oana Roman, mesaj despre tatăl ei, din timpul unei conferințe în India. Ce a avut vedeta de transmis cu privire la Petre Roman. “Vă place sau nu, asta e realitatea.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Oana Roman
Oana Roman[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Oana Roman, postare neașteptată pe rețelele de socializare! Vedeta a vorbit despre pensia alimentară a fiicei ei: „Prima lună când primim, de bună voie, pensia alimentară.”

De asemenea, vedeta a mai explicat că veniturile pot fi încasate doar din ultimii trei ani de neplată, iar prin acest procedeu a trecut și ea pentru a obține pensie alimentară a fiicei sale.

Următoarea lună fostul soț a ajuns să-i plătească de bunăvoie venitul stabilit prin lege, însă înainte a apelat la un executor judecătoresc. 

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: Mesajul cutremurător al lui David înainte să se arunce de la etaj, după ce s-a despărțit de iubită- stirilekanald.ro

“Eu asta am făcut. Nu puteți să luați însă retroactiv mai mult de trei ani. Pentru că după trei ani se prescrie. Deci puteți încasa dacă părintele respectiv are bani în conturi sau bunuri pe care se pune sechestrul, puteți încasa banii retroactiv doar pe trei ani. Eu asta am făcut. Am apelat la un executor judecătoresc, căruia i-am dat acordul parental și pe baza acordului parental, a obținut în instanță, direct, fără nicio înfățișare, încuviințarea pentru executare silită și pentru sechestru pe bunuri.

Părintele care nu a plătit a fost obligat să plătească pensie alimentară pentru trei ani în urmă. După care, așa cum am spus, a plătit următoarea lună de bunăvoie pensia alimentară. Dar înainte luasem banii pe cei trei ani în urmă cu un executor judecătoresc.”, a mai spus vedeta TV.

Oana Roman
Oana Roman



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Oana Roman a ales să recondiționeze vechiul birou al mamei sale! Fiica sa, Isabela, îl va utiliza mai departe: „Acum va primi o nouă viață!”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Cine a fost, de fapt, Radu Budeanu Senior, soțul regretatei Delia Budeanu

Ce se dă de pomană, pe 26 octombrie, de Sfântul Dimitrie. Alimentele care se împart în această zi de sărbătoare

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies