Top coafuri pentru mirese la modă toamna aceasta

Top coafuri pentru mirese la modă toamna aceasta
Top coafuri pentru mirese la modă toamna aceasta

Urmează să ai nuntă toamna aceasta și pui la punct ultimele detalii, însă nu te-ai hotărât încă asupra coafurii?

Partea bună este că vremea răcoroasă îți oferă și mai multe posibilități comparativ cu vara: poți purta fără probleme părul lung liber, de exemplu, fără să-ți faci griji cu privire la căldură. Pentru a fi o mireasă la modă, te poți inspira din ideile noastre de coafuri în tendințe toamna aceasta!

Coafuri mireasă păr scurt

Dacă ai părul scurt, nu trebuie să îți faci griji: lungimea nu te va împiedica deloc din a obține look-ul dorit, fie acesta modern, elegant, chic sau romantic.

Pentru o tunsoare pixie, îl poți tapa pentru extra-volum, cu un accesoriu statement. În schimb, dacă lungimea îți permite, poți opta pentru o coafură ușor texturată și răvășită, rezultatul final fiind un look messy natural, ușor boem. Iar dacă ai un bob scurt spre mediu, poți opta pentru bucle lejere pentru un aer romantic și elegant sau bucle retro cu note chic, sofisticate. O opțiune aparte poate fi și părul pieptănat pe spate în stil wet look – va fi o alegere minimalistă, dar modernă și ușor edgy.

Coafuri mireasă păr mediu

Părul mediu este cel mai versatil când vine vorba de coafare. Opțiunile sunt nelimitate și potrivite oricărei tematici, completând perfect look-ul final de mireasă.

Buclele sunt o opțiune cu care nu ai cum să dai greș – cele lejere, care cad natural pe umeri sunt perfecte pentru un look trendy, elegant. Coafurile messy, în schimb, pot fi o alegere bună pentru miresele care își doresc un look relaxat, dar ușor romantic: fie un coc prins jos, la ceafă, cu câteva șuvițe libere care încadrează perfect trăsăturile sau o împletitură laterală cu păr ondulat în prealabil, cu note boeme, ușor rustice (pentru o nuntă în aer liber). Pentru un look minimalist, optează pentru o coadă joasă sau pur și simplu lasă-ți părul perfect întins liber, pe spate.

Coafuri mireasă păr lung

Părul lung vine cu anumite avantaje: permite abordarea unor coafuri mai complexe, care depind mult de lungimea părului. Astfel, rezultatul final poate fi un look impresionant, care va atrage toate privirile.

Asemenea părului mediu, onduleurile lejere sunt și aici o opțiune potrivită pentru un look boem, relaxat. Însă te poți folosi de părul coafat cu bucle pentru a obține un look mai complex: poți avea o coafură half-up, cu partea de sus prinsă într-o coadă sau într-un coc lejer, iar restul părului ondulat liber sau poți avea o coadă înaltă cu buclele căzând relaxate pe spate. În plus, părul lung este ideal și pentru cocuri înalte, pline de volum, împletitură gen „fishtail”, ușor messy sau chiar un coc realizat din împletituri. Desigur, îți poți lăsa și părul liber, fie drept și cu cărare pe mijloc, fie ușor ondulat sau cu volum și cu cărare laterală.

Extra: păr vopsit sau tuns

Te simți curajoasă și vrei să-ți surprinzi invitații la nuntă? Fă o alegere îndrăzneață: optează pentru o schimbare de look! Poți fie să îți vopsești părul într-o nuanță complet diferită, fie să îți tunzi părul dacă îl ai mediu sau lung.

Poți alege să îți vopsești părul dacă nuanța de bază este una mai deschisă. Pentru efect pe termen lung, alege vopseaua permanentă clasică sau fără amoniac (pentru persoanele cu părul și/sau scalpul sensibil). În schimb, dacă îți dorești o schimbare de scurtă durată, doar pentru nuntă, optează pentru o vopsea semipermanentă – părul tău va reveni la nuanța originală după 2-3 spălări. Indiferent de vopseaua aleasă, ai grijă când o aplici: ideal este să apuci să te speli măcar o dată după vopsire, pentru a preveni colorarea rochiei și/sau a voalului datorită părului proaspăt vopsit.

O altă opțiune este să îți schimbi look-ul chiar la nuntă, în mijlocul petrecerii. Aceasta este o idee tot mai populară, fiind o surpriză plăcută pentru invitați, dar mai ales pentru mire. Vorbește din timp cu coafeza ta (și cu echipa foto/video pentru a filma tot ce trebuie) pentru a planifica totul: pe la jumătatea petrecerii, ia o pauză de 15-20 de minute, timp în care aceasta îți va tunde și aranja rapid părul. Efectul va fi wow!

Extra: accesorii de păr mirese

Indiferent de lungimea părului sau de coafura aleasă, putem spune că accesoriile de păr sunt nelipsite în majoritatea cazurilor. Acestea vor completa perfect orice coafură, pentru ca look-ul final să fie cel la care ai visat dintotdeauna!

Pentru o coafură elegantă, de prințesă, alege diademe și tiare de diverse modele, cu inserții delicate de cristale sau alte pietre prețioase. Accesoriile cu flori sunt extrem de populare pentru un look boem, romantic – fie coronițe, fie accesorii care se prind în coadă sau în coc. Perlele, prinse în păr cu agrafe sau ace, conferă o notă delicată, romantică oricărei mirese, în vreme ce pieptenii de păr sunt perfecți pentru cocuri elegante. Nu în ultimul rând, panglicile din catifea sau mătase se potrivesc oricărui tip de coafură, fiind o opțiune versatilă, dar plină de stil.

Nu în ultimul rând, nu avem cum să uităm și de accesoriul suprem, nelipsit în cazul mireselor: voalul. Acesta trebuie să fie în armonie perfectă cu coafura, indiferent dacă vorbim de un voal scurt, cu note retro (potrivit în special pentru părul scurt spre mediu) sau de un voal lung, dramatic și complex (ideal pentru părul mediu și lung). Poate fi prins simplu, cu agrafe ascunse, sau cu accesorii care să completeze și să fixeze perfect coafura.

Alege coafura preferată la nunta ta!

Ție ce coafură în tendințe ți se potrivește? Alege-o pe cea care merge perfect cu tematica nunții și care îți va completa perfect look-ul, pentru a te bucura din plin de nunta la care ai visat de mică!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce trebuie să știe femeile despre cardurile de alimente. Câți bani se mai acordă de la 1 ianuarie

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Cine a fost, de fapt, Radu Budeanu Senior, soțul regretatei Delia Budeanu

Cum își dorește chef Alexandru Sautner să fie viitorul angajat din bucătăria sa. “Cei care mă întreabă de program și de salariu, nu cred că sunt cei mai potriviți pentru mine”

Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi

„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului


Cookies