Rețeta de chiftele din linte cu sos de roșii, pregătită de părintele Ilie de la Mănăstirea Botoș! Află de ce se pun și cartofi: "Asta-i tot ce trebuie, aceasta este rețeta noastră!"

Rețeta de chiftele din linte cu sos de roșii, pregătită de părintele Ilie de la Mănăstirea Botoș! Află de ce se pun și cartofi:
Rețeta de chiftele din linte cu sos de roșii, pregătită de părintele Ilie de la Mănăstirea Botoș! Află de ce se pun și cartofi: "Asta-i tot ce trebuie, aceasta este rețeta noastră!"

Printre rețetele pregătite la Mănăstirea Botoș, s-a aflat recent și cea de chiftele din linte cu sos de roșii.

De această dată, părintele Ilie este cel care a pregătit o nouă rețetă la Mănăstirea Botoș, și anume... chiftele din linte cu sos de roșii. O adevărată delicatesă a fost pregătită cu multă îndemânare și experiență, ingrediente la îndemână și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg  pe canalul de YouTube TrinitasTV.

Chiftele din linte cu sos de roșii, pregătite de părintele Ilie

Citește și: Rețeta de ciulama de hribi, de la Mănăstirea Botoș! Află de ce nu se folosește și făină: "Putem pune usturoiul, și smântâna spre sfârșit, când deja hribul începe să-și taie din textură!"

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”

Citește și: Patrick explodează din cauza Biancăi! „Pe mine nu mă înțelege nimeni!”. Aflați de ce s-au certat cei doi îndrăgostiți în episodul de marți din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "Inima frântă! Te-am căutat ca disperatul!" Doi copilași români, rămași orfani după ce tatăl lor a fost înghițit de puhoiul din Spania, iar mama lor a murit în urmă cu 2 ani- stirilekanald.ro

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 2 cartofi, rași
  • 2 morcovi, rași
  • 5 linguri bulion (2 pentru sos)
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
  • 3 cepe (2 pentru sos)
  • Sare și piper
  • 4 căței de usturoi (2 pentru sos)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 vârf linguriță bicarbonat
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

  1. “Începem să blendăm lintea, pentru a se lega chiftelele. Pun cartoful ras ca chiftelele să fie fragede. Acum o să bag morcovii. (…)
  2. E o rețetă de post, noi în mănăstire mâncăm mai vegetarian. Acum eu trebuie să pun bulionul… e o rețetă foarte ușor de făcut. Singurul lucru care necesită mai mult timp este lintea care trebuie fiartă
  3. Pun oleacă de făină.
    Acum vreau să toc ceapa.
  4. În rețetă a fost pus cartof, doi cartofi mai mari, pentru că de obicei se pune unul, dar acum am pus doi, pentru că erau mai mici. Îi pun oleacă de sare, oleacă de piper și am să tai oleacă de usturoi ca să le dea gust, pun aici înăuntru.
  5. O să pun oleacă de pesmet, pentru că pesmetul îl mai strânge.
    Vreau să-i pun oleacă de verdeață, tocăm pătrunjelul și urmează mărarul… și am să amestec acum, după care bag un pic de bicarbonat, ca să le facă mai fragede, făina întotdeauna întărește.
  6. Cam asta este, eu o să trebuiască să le prăjesc. De obicei le fac așa (n.r. cu lingura), să nu mă mai murdăresc.
  7. Tai ceapa și vreau să prăjesc chiftelele, dar nu de tot, le prăjesc la jumătate, pentru că trebuie să le fac și un sos la ele, și vor mai fierbe și în sosul acela și de
    asta. Le fac în sos, să nu se desfacă.
  8. Un pic de bulion, pătrunjel și mărar oleacă (n.r. pentru sos), ca să le dea gust.
  9. Acum o să pun niște ulei, ca să prăjesc astea pe jumătate și după aia încep să fac sosul. (…)
  10. Acum pot să le scot, pentru că vreau să le fac sosul și-s destul de prăjite.
    Chiftelele sunt gata, pregătesc sosul, am tăiat ceapa și voi mărunți usturoiul un pic, că vreau să-l pun cu ceapa la călit, ca să dea gust la sos. Am pus un pic de sare, ca să-i dau gust. Toc un pic de pătrunjel, după care voi toca și mărarul necesar.
  11. Se mai pot face și din sfeclă, și din soia, și din cartofi, din năut. Pun bulion ca să fac sosul. Pun acum chiftelele, la urmă pun verdeața.
  12. Asta-i tot ce trebuie, aceasta este rețeta noastră de post de chiftele de linte, este o rețetă ușor de făcut și gustoasă!”,  a explicat părintele Ilie, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini din penthouse-ul în care urmează să se mute Culiță Sterp cu Daniela Iliescu

Quincy Jones, omul din spatele albumului „Thriller” al lui Michael Jackson, s-a stins din viață la 91 de ani

Oana Lis, dezvăluiri șocante, la "40 de întrebări cu Denise Rifai”

Primele declarații ale lui Antoni imediat după ce a fost eliminat din Casa Iubirii: „Adelina, fata cu care m-ați prins pe mine în club..”

Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și a început scandalul. "Ce femeie sănătoasă la cap ar face așa ceva?"


Cookies