Roxana Blenche a prezentat rețeta unui desert delicios și a menționat toate ingredientele de care are nevoie pentru el.
Roxana Blenche împarte adesea numeroase rețete delicioase pentru toți urmăritorii ei, iar de această dată a explicat cum pregătește un desert delicios, o prăjitură cu nuci, cremă de ciocolată, frișcă, migdale și biscuiți.
Bucătarul a început prin a face blatul pentru prăjitură, amestecă toate ingredientele și se folosește de nuci întregi pentru o forma
o crustă. “Haideți să facem prăjitura Deliciu. Este senzațională, iar cei mici și cei mari o adoră, trebuie să încercați și voi. Punem șapte albușuri de ou pe care le batem cu un praf de sare și 200 g de zahăr. Adăugăm și patru linguri de făină pe care le cernem, punem o linguriță de praf de copt, amestecăm totul foarte bine. Punem două linguri cu vârf de pesmet și adăugăm migdale sau nucă măcinată.
Între timp, într-o tavă în care am pus hârtie de copt, tapetată cu unt și am pus făină, așez 300 g de miez de nucă peste care adaug compoziția de blat. Uniformizez ușor, preîncălzesc cuptorul la 180 de grade cu ventilație sus și jos. O lăsăm timp de 30 de minute.”, a spus Roxana Blenche.
Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru prăjitură
Cât blatul se află la cuptor, aceasta a pregătit și crema pentru prăjitură, iar când aceasta este gata, începe prin a însiropa biscuiții în cafea, realizând straturi din frișcă și ciocolată. “Între timp ne apucăm de cremă.
Avem nevoie de șapte gălbenușuri, 10 linguri de zahăr, pe care le batem până acesta se spumează, după care adăugăm șapte linguri de lapte și mergem cu crema pe bain marie până aceasta devine omogenă. Scoatem blatul și îl lăsăm la răcit. După ce blatul s-a răcit, adăugăm cremă de ciocolată sau alune într-un strat subțire, iar în mixer vom bate 500 ml de frișcă lichidă. Crema s-a răcit, apoi o punem în frișca lichidă bătută.
Avem o cremă delicioasă și aerată. Adăugăm crema deasupra, uniformizăm, după care luăm biscuiți și îi însiropăm în cafea. Așezăm biscuiți deasupra însiropați, după care mai punem un strat de cremă. Uniformizăm în prima din nou, la final păstrăm cacao, iar acesta este rezultatul după ce a stat 4-5 ore la frigider. Trebuie să încercați această rețetă, este foarte bună, texturată și aromată.”, a mai spus bucătarul.