Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, cum pregătește prăjitura cu dovleac.
Există nenumărate bunicuțe în mediul online, care aleg să își rupă puțin din timpul lor, pentru a arăta câteva trucuri, rețete și sfaturi de rețete, pentru urmăritorii de pe rețelele de socializare și nu numai. Printre acestea, se află și bunica Gherghina, care recent, a postat pe contul său de TikTok, o rețetă delicioasă de prăjitură de dovleac, cu doar câteva ingrediente.
Prăjitură cu dovleac, pregătita de bunica Gherghina
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- Un castron de dovleac, tăiat cubulețe
- 20 de linguri de făină
- 200 ml de ulei
- 5 ouă
- O esență de lămâie
- Un pliculeț de amoniac
- O jumătate de lămâie
- 200 ml lapte
- 20 de linguri de zahăr
Mod de preparare
- „ Am pregătit dovleacul și acum să vă prezint ingredientele de care avem nevoie pentru prăjitura cu dovleac. Pentru această prăjitură avem nevoie de un castron de dovleac tăiat cubulețe, 20 de linguri de făină, 200 de mililitri de ulei, 5 ouă, esență de lămâie, amoniac, lapte și 20 de linguri de zahăr.
- Iar acum să ne apucăm de treabă! Punem cele 20 de linguri de făină, 20 de linguri de zahăr, urmează cele 5 ouă. Punem și 200 de mililitri de ulei și lapte, 200 de mililitri și esența de lămâie o punem, apoi punem și amoniac. Unele persoane mă critică, că de ce un amoniac? Eu în amoniac am încredere că îmi scoate prăjitura foarte umflată și foarte la locul ei, cum trebuie. Fără amoniac, prăjitura nu iese bună. Faceți cum vreți, dar eu așa știu, așa o fac, așa-mi place!
- Punem amoniacul în lingură și stingem cu zeamă de lămâie și ultima dată dovleacul.
- Am turnat prăjitura la tavă și merg cu ea la cuptor. O punem la 180 de grade, până se coace.(...)
- Prăjiturica este gata! ”, a explicat bunica Gherghina, pe contul său de TikTok.