Iată ce tradiții și obiceiuri au loc de Sfântul Ioan Gură de Aur.
Creștinii ortodocși sărbătoresc, pe data de 13 noiembrie, Sfântul Ioan Gură de Aur, unul dintre cei trei sfinți ierarhi, care a fost arhiepiscop al Constantinopolului. Tot el a propovăduit credința ortodoxă în vremuri tulburi pentru creștini și a fost făcut diacon și preot. Acesta a rămas orfan de mamă la o vârstă fragedă, iar la scurt timp s-a retras într-o peșteră, unde a trăit de unul singur, iar înainte să moară, a lăsat moștenire cuvintele de învățătură și textele păstrate până în ziua de azi.
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ioan Gură de Aur
Citește și: Ce cadouri nu se fac niciodată. Se spune că aduc ghinion
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Când nu se fac nunți în 2025. Datele din calendar pe care trebuie să le eviți
Există și o serie de tradiții și obiceiuri care se respectă în ziua de 13 noiembrie, de Sfântul Ioan Gură de Aur, iar în această zi creștinii merg la biserică pentru a cere iertare păcatelor și este bine să ducă cu ei merinde pentru a fi sfințite, mai ales în apropiere de Lăsata Secului. Este bine ca în această zi să nu existe certuri între oameni, deoarece se spune că vor avea ghinion până la finalul anului.
Tot astăzi, se dă pomană celor nevoiași, iar credincioșii participă la slujbă. Aceștia vor duce la biserică haine pe care nu le mai folosesc, mâncare și cărți de rugăciuni pentru cei aflați în suferință, iar copiilor se oferă fructe și dulciuri. Totodată, persoanele care s-au certat în ultima perioadă cu cei dragi trebuie să-și ceară iertare, pentru a nu încheia anul cu supărări și a nu intra în anul următor dezamăgiți sufletește. În această zi se aprind și lumânări, pentru a vă ruga pentru liniște și sănătate.Rugăciunea rostită pe 13 noiembrie, de Sfântul Ioan Gură de Aur
Citește și: Cum arată CAVOUL lui Prigoană! FOTO EXCLUSIV- stirilekanald.ro
În această zi de sărbătoare, credincioșii trebuie să rostească rugăciuni, fie că merg la biserică, fie că se află acasă, în fața Icoanei, cu o candela aprinsă, iar aceștia trebuie să roage, prin cuvintele lor, pentru nedreptatea de până acum asupra lor, dar și pentru necazurile de până acum. Doar prin ele, credincioșii ajung la adevăratul cuvânt al lui Dumnezeu și la înțelepciune. Totodată, cei care au o persoană aflată în suferință, trebuie să se roage pentru sufletul lor, pentru că găsirea liniștii și pentru a fi scoși din păcatele care i-ar putea duce pe un drum nepotrivit.