Se pare că din acest an a mai rămas o singură tranșă de bani, de 250 de lei, de trimis beneficiarilor de carduri sociale.
Persoanele din România care intră de obicei în posesia acestor carduri sociale pentru alimente, printre care se află și pensionarii cu pensii mici, persoanele cu dizabilități și familiile monoparentale, vor primi în luna decembrie a anului 2024, ultima tranșă de ajutoare sociale în valoare de 250 de lei, care automat este și ultimul sprijin din cele 6 tranșe din acest an. Perioada exactă este între 14-29 decembrie 2024, iar de obicei, persoanele vizate pentru acest venit, primesc sumele virate în primele două zile.
Vor exista modificări în anul 2025, în ceea ce privește cardurile sociale pentru alimente
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
"Începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei la 2 luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului este propusă de MIPE, printr-un proiecte de Hotărâre, supus începând de astăzi dezbaterii publice”, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
În anul 2024, programul de ajutoare sociale a inclus mai multe categorii de persoane, după cum urmează:
- Pensionarii cu venituri sub 2.210 lei
- Persoanele cu dizabilități (grad grav, accentuat sau mediu) cu venituri lunare sub 2.000 de lei
- Familiile cu cel puțin doi copii, ale căror venituri pe membru de familie nu depășesc 675 de lei
- Familiile monoparentale cu venituri de până la 675 de lei pe membru
- Persoanele fără adăpost, conform prevederilor legale
Cu toate acestea, se pare că în anul următor, 2025, acest sprijin este redus pentru anumite categorii, existând câteva modificări în programul de vouchere sociale pentru alimente. Aceste modificări constau în micșorarea sumei oferite, astfel încât de la cea de 250 de lei, se estimează că suma va fi redusă la 125 de lei, schimbare care are loc pentru ca diferența de fonduri să fie direcționată către alte priorități sociale.