Blondina a pregătit o rețetă simplă de covrigi de casă, pentru a-ți aduce aminte de copilărie!
În cadrul rubricii "Să crești mare!", din cadrul Știrilor Kanal D, Alina Laufer a pregătit o altă rețetă simplă, de această dată și tradițională, pregătind covrigi de casă. Cu siguranță sunt pe placul multor persoane și le va aduce aminte de momentele copilăriei. Această rețetă impresionează prin gust, fiind moi și delicioși. Ingredientele nu sunt multe, modul de preparare este la fel de simplu, iar rețeta este bună de pus în aplicare într-o zi de weekend, alături de familie.
Covrigi de casă, pregătiți de Alina Laufer
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- Apă
- Drojdie
- Zahăr
- Sare
- Ulei
- Făină
- Bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
- „ Punem apa, drojdia, zahăr, o linguriță de sare, ulei. Amestecăm și punem la început mai puțină făină. Aluatul este încă moale, dar o să-l las să se odihnească un sfert de oră, ca să se hidrateze bine, după care o să încep să mai adaug făină și să-l iau la frământat.
- Trebuie să gătim bicarbonatul de sodiu, cam 15 minute.
- Aluatul meu a crescut, e moale, suplu, tocmai bun de modelat. Îl împărțim în bucăți egale.
- Covrigii noștri au dospit 40 de minute, după care aproximativ 20 de minute la congelator.
- Iau bicarbonat și o să pun destul de mult, cât să saturăm apa.
- Vă arăt un mic truc, covrigii i-am pus pe foaie de pergament și pentru că nu vreau să-i stric, o să iau cu totul și o să-i pun la opărit.
- Acum o să-i coacem în cuptorul preîncălzit la 220°C, circa un sfert de oră, până când se rumenesc, capătă acea culoare aurie superbă.
- Pot să spun că sunt foarte mândră, este covrigul perfect, senzațional! Vă urez poftă bună! ”, a explicat, pas cu pas, Alina Laufer, la rubrica "Să crești mare!", din cadrul Știrilor Kanal D.
Citește și: Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri- stirilekanald.ro