Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti o ceapă murată, absolut delicioasă.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete de încercat. Astfel, de această dată, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti o ceapă murată excepțională, cu doar câteva ingrediente și condimente bine alese. Celebrul bucătar a precizat și câteva feluri de mâncare cu care se poate servi.
Ceapă murată, pregătită de Chef Ștefan Popescu
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De această dată, Chef Ștefan Popescu nu a mai oferit o rețetă propriu-zisă pe contul său de TikTok, ci mai degrabă câteva trucuri și sfaturi gospodinelor care își doresc să pregătească o ceapă murată delicioasă, pe care o pot consuma ca atare sau o pot adăuga în diverse rețete. Pe lângă sfaturile legate de ingrediente, acesta a menționat și câteva trucuri legate de modul de preparare, fiind necesar ca apa cu toate condimentele adăugate în ea să dea în clocot, înainte de a adăuga ceapa tăiată felii.
Ulterior, tot amestecul trebuie să stea deoparte cel puțin o oră, pentru a avea gustul dorit, iar toate condimentele să fie extrase în ceapă. Adăugată în sandvișuri sau servită lângă o porție bogată de pește, ceapa murată adaugă un gust deosebit, aciditatea acesteia făcând diferența.Ingrediente
- Ceapă
- Oțet
- Apă
- Condimente
- Foi de dafin
- Chili, pentru aroma iute
- Usturoi
Mod de preparare
- „Hai să îți dezvălui un mic secret, pentru a adăuga mult gust preparatelor tale. Pun pariu că nici nu v-ați gândit la el... este ceapa murată!(...)
- Apă, oțet, zahăr, foi de dafin, pentru aromă picantă chili și iubirea vieții mele, usturoiul. În momentul când dă în clocot, adăugăm ceapa, dăm la o parte și lăsăm o oră, cel puțin.
- Ați văzut cât de ușor a fost de pregătit? Acest mic truc te ajută să faci niște sandvișuri perfecte, chiar și un tacos și mai ales la